Σύνταξη: tourismtoday.gr

Αυξάνει τις προβλέψεις του για τις επιδόσεις των ξενοδοχείων στις ΗΠΑ για το 2022 και μετά το CBRE Hotels Research (CBRE), με βάση την ισχύ του πρώτου τριμήνου του 2022, τη συνεχιζόμενη επιβράδυνση της κατασκευαστικής δραστηριότητας, τον υψηλότερο πληθωρισμό και τη συνεχή αισιοδοξία για την απασχόληση και την οικονομική ανάπτυξη.

Οι προβλέψεις για ανάκαμψη ADR και RevPAR

  • Μέσης ημερήσιας τιμής (ADR) το 2022.
  • Έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο (RevPAR) το 2023.

Παρά την παραλλαγή Omicron, το πρώτο 3μηνο το RevPAR έφτασε τα 72,20 δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 61% από πέρυσι. Η ανάπτυξη του RevPAR οφείλεται σε αύξηση κατά:

  • 39% στην ADR.
  • 16% στην πληρότητα.

Το πρώτο τρίμηνο, η ADR ήταν 5% μπροστά από τα επίπεδα του 2019, σηματοδοτώντας το τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο κατά το οποίο τα επίπεδα υπερβαίνουν την ίδια περίοδο του 2019.

Αυτά τα αυξανόμενα ποσοστά δείχνουν ότι οι ταξιδιώτες δεν είναι ευαίσθητοι στις τιμές σε πολλές αγορές ζήτησης αιχμής.

Κίνδυνος πιθανής επιβράδυνσης

Από το τέλος του 2021 αρκετοί παράγοντες, όπως ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας, οι υψηλές τιμές του φυσικού αερίου και η υποχώρηση κατά 19% του S&P 500 έχουν αυξήσει τον κίνδυνο πιθανής επιβράδυνσης.

Ωστόσο, προς το παρόν, το CBRE συνεχίζει να προβλέπει θετική αύξηση του ΑΕΠ και της απασχόλησης και συνεχίζει τον αυξημένο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) έως το 2023.

«Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι η αύξηση άνω του 50% στις τιμές του φυσικού αερίου και η πτωτική τάση της χρηματιστηριακής αγοράς μειώνουν τη ζήτηση των ξενοδοχείων, δήλωσε η Rachael Rothman, Επικεφαλής Ξενοδοχειακής Έρευνας & Δεδομένων της CBRE.

Ωστόσο, στο παρελθόν, μια απότομη πτώση του S&P 500 και οι υψηλές τιμές του φυσικού αερίου συχνά προκάλεσαν πτώση της ανάπτυξης της RevPAR.
Παρά αυτή την πιθανότητα, η προοπτική μας παραμένει ότι η αγορά θα συνεχίσει να ανακάμπτει».

Το CBRE Hotels Research συνεχίζει να αναμένει καλύτερες σχετικές επιδόσεις σε προορισμούς αναψυχής με αυτοκίνητο, ιδιαίτερα σε ακίνητα υψηλής ποιότητας όπου οι καταναλωτές είναι λιγότερο ευαίσθητοι στις τιμές και ο αντίκτυπος του πληθωρισμού μπορεί να είναι λιγότερο σοβαρός.