Το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου δεν αναμένει πλήρη ανάκαμψη της αεροπορικής κίνησης τουλάχιστον το 2026, με τον αριθμό των επιβατών που ταξιδεύουν μέσω του μεγαλύτερου αεροδρομίου της Βρετανίας να βρίσκεται πολύ κάτω από τα προ της πανδημίας επίπεδα, παρά την άνοδο τους τελευταίους τρεις μήνες.

Ο αριθμός των επιβατών το τρίτο τρίμηνο του 2021  ανέκαμψε στο 28% και των εμπορευμάτων στο 90% των προ της πανδημίας επιπέδων στο Χίθροου, αλλά το αεροδρόμιο έχει χάσει σωρευτικά 3,4 δισεκατομμύρια λίρες (4,68 δισεκατομμύρια δολάρια) από την έναρξη της πανδημίας.

Οι προσδοκίες της απηχούν εκείνες του φορέα εκμετάλλευσης αεροδρομίων της Ισπανίας Aena (AENA.MC), ο οποίος επίσης βλέπει το χρονοδιάγραμμα για την πλήρη ανάκαμψη να εκτείνεται μέχρι το 2026.

Ο γαλλικός φορέας εκμετάλλευσης αεροδρομίων ADP (ADP.PA) προβλέπει ότι η κίνηση στα αεροδρόμια του Παρισιού θα χρειαστεί μέχρι το 2024 για να φτάσει στο 90% των προ της πανδημίας επιπέδων.

Το Χίθροου, το οποίο διακινεί πολλές πτήσεις μεγάλων αποστάσεων και πέρυσι έχασε το στέμμα του ως ο πιο πολυσύχναστος κόμβος της Ευρώπης από το Παρίσι Charles de Gaulle, προσπάθησε να αμβλύνει τις επιπτώσεις της πανδημίας αυξάνοντας τα τέλη του για τις αεροπορικές εταιρείες και ζητώντας από την κυβέρνηση να καταργήσει τους κανόνες ελέγχου για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες.