Μετά από μια λεπτομερή ανάλυση των επαγγελματικών ταξιδιών το 2020, με προβλέψεις για το 2021 και μετά, η ετήσια έκθεση BTI ™ Outlook της GBTA προβλέπει την ανάκαμψη των επαγγελματικών ταξιδιών.

Ο πραγματικός παγκόσμιος οικονομικός αντίκτυπος του COVID-19 ξεκίνησε το 2ο τρίμηνο του 2020, με αποτέλεσμα την αναμενόμενη μείωση κατά 68% (σε 738 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) από την 1η Απριλίου 2020 έως το τέλος του έτους.

Λόγω του σχετικά ισχυρού (προ-COVID) πρώτου τριμήνου του 2020, οι παγκόσμιες δαπάνες για επαγγελματικά ταξίδια αναμένεται να παρουσιάσουν μείωση 52% για όλο το 2020 (σε 694 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), από 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2019, σύμφωνα με τα βασικά ευρήματα του Outlook BTI του GBTA.

Τα ευρήματα περιλαμβάνουν μια ανάλυση των προκλήσεων του 2020 για τον κλάδο των επαγγελματικών ταξιδιών, καθώς και μια πρόβλεψη ανάκαμψης.

Πρόβλεψη για Επαναφορά Επαγγελματικών Ταξιδιών

Μια αύξηση κατά 21% στις δαπάνες για επαγγελματικά ταξίδια προβλέπεται το 2021. Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του κέρδους αναμένεται να έρθει στα τέλη του 2021 καθώς οι εμβολιασμοί αυξάνονται παγκοσμίως και η επιστροφή της εμπιστοσύνης των καταναλωτών.

Το 2022, το BTI Outlook προβλέπει περαιτέρω επιτάχυνση στα επαγγελματικά ταξίδια, συμπεριλαμβανομένης μιας σημαντικής αύξησης της δραστηριότητας ομαδικής συνάντησης και των διεθνών επαγγελματικών ταξιδιών.

Ενώ η ετήσια αύξηση των δαπανών για επαγγελματικά ταξίδια αναμένεται να επιβραδυνθεί κάπως το 2023, αναμένεται να παραμείνει πολύ πάνω από τους ιστορικούς μέσους ρυθμούς ανάπτυξης 4,6%.

Μέχρι το τέλος του 2024, οι ετήσιες δαπάνες για επαγγελματικά ταξίδια αναμένεται να φθάσουν περίπου 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια, σχεδόν ισοδύναμα με την αιχμή των εσόδων πριν από την πανδημία του 2019 στα 1,43 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Αναμένεται πλήρης ανάκαμψη στα επίπεδα πριν από την πανδημία έως το 2025.

«Η πανδημία ήταν καταστροφική για επαγγελματικά ταξίδια και είναι σαφές ότι η βιομηχανία μας θα πάρει λίγο χρόνο για να ανακάμψει, λαμβάνοντας υπόψη τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σε πολλά μέτωπα», δήλωσε ο Dave Hilfman, προσωρινός εκτελεστικός διευθυντής της GBTA .

«Η οικονομική ανάκαμψη είναι ήδη σε εξέλιξη, αν και είναι πολύ άνιση μεταξύ χωρών και τομέων» Πρόσθεσε ο Hilfman.