Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο εισερχόμενος τουρισμός στη Γερμανία το 2020 παρουσίασε μεγάλες απώλειες σε σύγκριση με το 2019.
Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία από την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, καταγράφηκαν 32 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις από αλλοδαπούς σε καταλύματα με μείωση 64,4% σε σύγκριση με προηγούμενο έτος.

Αλλά η επιθυμία ταξιδιού συνεχίζει να αυξάνεται και ανοίγει ευκαιρίες για ανάκαμψη το 2021. Επιπλέον, οι εικονικές περιηγήσεις αυξάνονται σε δημοτικότητα.

Για τον εισερχόμενο τουρισμό στη Γερμανία, το 2021 θα είναι ένα έτος μετάβασης ενόψει της τρέχουσας κατάστασης από την πανδημία.
Φέτος, η βιομηχανία στην χώρα, αναμένει μια προοδευτική επανεκκίνηση της διεθνούς ζήτησης.

Αυτή είναι η πρόβλεψη από το Γερμανικό Εθνικό Τουριστικό Συμβούλιο (GNTB) με βάση τα δεδομένα του 2020.

“Η πανδημία COVID-19 και η επακόλουθη ακινησία σε μεγάλα μέρη του παγκόσμιου τουρισμού αντικατοπτρίζονται στην ισορροπία του γερμανικού εισερχόμενου τουρισμού το 2020, τονίζει η Πέτρα Χεντόρφερ διευθύνουσα σύμβουλος του GNTB.

Ταυτόχρονα, διεθνείς μελέτες επιβεβαιώνουν τη λάμψη του Destination Germany με την αυξανόμενη προθυμία διεθνών επισκεπτών να ταξιδέψουν”.

Πότε θα ανακάμψουν τα ταξίδια στην Γερμανία

Η Πέτρα Χεντόρφερ αναμένει αύξηση των ταξιδιών σε Γερμανία από την Ευρώπη, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Και εκτιμά πως ο εισερχόμενος τουρισμός από υπερπόντιες αγορές αναμένεται να ανακάμψει πιο αργά.

Όπως υπογραμμίζει “τα ταξίδια αναψυχής θα ανακάμψουν γρηγορότερα από τα επαγγελματικά.

Ο τομέας επαγγελματικών ταξιδιών θα χαρακτηρίζεται όλο και περισσότερο από υβριδικές μορφές και διαδικτυακά γεγονότα.

Με βάση αυτές τις εξελίξεις, το προ της κρίσης επίπεδο του εισερχόμενου τουρισμού στη Γερμανία μπορεί να ανακάμψει έως το 2024.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός, οι καινοτομίες και ο βιώσιμος προσανατολισμός του τουρισμού στη Γερμανία παραμένουν προϋπόθεση για ανάκαμψη της αγοράς”.

Εικονικές περιηγήσεις

Ο γερμανικός τουρισμός στοιχηματίζει επίσης εικονικές περιηγήσεις φέτος κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων lockdown.

Το τουριστικό συμβούλιο έχει ετοιμάσει μια λίστα με 6 πόλεις online. Τις Δρέσδη, Βόννη, Βερολίνο, Κολωνία, Λίμπεκ και Αννόβερο.

Πολλοί επίδοξοι ταξιδιώτες έχουν αγκαλιάσει την ιδέα της εικονικής περιοδείας. Και η Γερμανία θέλει να επωφεληθεί από αυτήν. Η προσφορά εικονικών περιηγήσεων είναι συνεπώς πιθανό να αυξηθεί ακόμη περισσότερο.