Της Εύας Οικονομάκη

Την ερχόμενη Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση, η οποία θα αναδείξει τους δικαιούχους του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» που υλοποιεί το υπουργείο Τουρισμού.

Μάλιστα, μέχρι την Τρίτη 28 Ιουλίου, όσοι είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον και δεν περιλαμβάνονται στο Προσωρινό Μητρώο Δικαιούχων-Ωφελουμένων που αναρτήθηκε χθες από το υπουργείο Τουρισμού και που πρώτο δημοσίευσε αποκλειστικά το tourismtoday, έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε ένσταση και να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να συμπεριληφθούν στον τελικό πίνακα, από τον οποίο θα προκύψουν οι τελικοί δικαιούχοι του προγράμματος.

Οι ενστάσεις υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής www.tourism4all.gov.gr. Ενστάσεις που θα υποβληθούν με οποιοδήποτε άλλο τρόπο δεν θα εξεταστούν από την αρμόδια Επιτροπή Ενστάσεων.

Το πρόγραμμα του υπουργείου Τουρισμού αφορά 250.000 άτομα, τα οποία μπορούν να απολαύσουν οικονομικές διακοπές σε μια σειρά προορισμών όλης της χώρας, ενώ, κατά τις πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο να διευρυνθεί το πρόγραμμα.

Ο προϋπολογισμός του «Τουρισμός για όλους» ανέρχεται στα 30 εκατ. ευρώ, τα οποία αντλούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Το χρονικό διάστημα του προγράμματος ορίζεται έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2020.

Αποζημίωση 3 εκατ. ευρώ

Tην ίδια στιγμή, με απόφαση του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, αποζημιώθηκαν με το ποσό των 3 εκατ. ευρώ όσα ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα παρέμειναν ανοιχτά από τέλη Μαρτίου μέχρι και τον Μάιο, κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Τα συγκεκριμένα καταλύματα παρείχαν στέγαση σε προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, σε γιατρούς και νοσηλευτές, σε προσωπικό διεθνών οργανισμών, καθώς και σε πρόσφυγες, φοιτητές και εκπαιδευτικούς.