Νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός Σκοτ ​​Μόρισον άφησε να εννοηθεί ότι η Αυστραλία ενδέχεται να υποδεχτεί διεθνείς τουρίστες ήδη από τον Απρίλιο.

«Το άνοιγμα των διεθνών συνόρων στους εισερχόμενους τουρίστες δεν είναι τόσο μακριά. Χρειάζεται λίγο περισσότερη δουλειά με τις πολιτείες προτού νιώσουμε άνετα με την ιδέα να το κάνουμε. Στη συνέχεια, θα ήθελα να μας δω να φτάνουμε στον στόχο μας πριν από το Πάσχα, αν όχι νωρίτερα», είπε ο πρωθυπουργός Morrison στον ραδιοφωνικό σταθμό 4CA του Cairns.

Την 1η Νοεμβρίου 2021, οι πλήρως εμβολιασμένοι Αυστραλοί πολίτες, οι μόνιμοι κάτοικοι και οι οικογένειές τους άρχισαν να ταξιδεύουν χωρίς ταξιδιωτική εξαίρεση. Ακολούθησαν, στις 21 Νοεμβρίου 2021, πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες και κάτοικοι της Σιγκαπούρης για να ταξιδέψουν ελεύθερα στην Αυστραλία.

Οι εμβολιασμένοι τουρίστες και επαγγελματίες ταξιδιώτες από την Ιαπωνία και τη Δημοκρατία της Κορέας μπορούν να ταξιδέψουν απευθείας στην Αυστραλία από τις 15 Δεκεμβρίου 2021.

Η Αυστραλία απαγόρευσε τις διεθνείς αφίξεις αφού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε το ξέσπασμα του COVID ως πανδημία τον Μάρτιο του 2020.

Ωστόσο, μόλις 20 μήνες αργότερα η Αυστραλία άρχισε να ανοίγει τα σύνορά της. Οι διεθνείς φοιτητές, οι ειδικευμένοι μετανάστες, οι εργαζόμενοι παραθεριστές και οι πρόσφυγες με έγκυρη ανθρωπιστική, προσωρινή και προσωρινή οικογενειακή βίζα θα μπορούσαν να εισέλθουν στην Αυστραλία από τις 15 Δεκεμβρίου 2021.

Η χώρα δεν έχει ακόμη εκδώσει τουριστικές βίζες σε ταξιδιώτες από τις περισσότερες χώρες.