Καθώς οι χώρες άρουν σταδιακά τους περιορισμούς σε όλο τον κόσμο, πολλοί από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς αρχίζουν να ανοίγουν ξανά τα σύνορα σε μια προσπάθεια επανεκκίνησης των οικονομιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα . Η Ισπανία , η Τζαμάικα και η Τουρκία , επιτρέπουν ήδη την είσοδο σε διεθνείς τουρίστες.

Η Αυστραλία ,το Μπαλί και η Νότια Αφρική έχουν σηματοδοτήσει ότι δεν θα ανοίξουν ξανά σε διεθνείς επισκέπτες μέχρι το 2021.

Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα από την τουριστική αρχή της Νότιας Αφρικής, σε ένα ρεαλιστικό σενάριο που λαμβάνει υπόψη μια «εύθραυστη» παγκόσμια ανάκαμψη, η χώρα θα μπορούσε να ανοίξει στις αγορές της Ασίας και της Αυστραλασίας τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, με τις «βασικές αγορές» της ( το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ) μετά τον Απρίλιο του 2021.

Σε ένα άλλο σενάριο που υποτίθεται ότι ένα μεγάλο δεύτερο κύμα χτυπά χώρες σε όλο τον κόσμο πριν από το Νοέμβριο, η έκθεση προτείνει ότι οι διεθνείς ταξιδιώτες από την Ασία μπορούν να επιστρέψουν μόνο μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου 2021, και εκείνων από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ μέχρι το Νοέμβριο του 2021.

Βιομηχανικοί όμιλοι στη χώρα, με επικεφαλής το Τουριστικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο της Νότιας Αφρικής (TBCSA), ασκούν πιέσεις στην κυβέρνηση να ανοίξει ξανά τη χώρα σε διεθνείς ταξιδιώτες ήδη από αυτόν τον μήνα.

Η Νότια Αφρική ακολουθεί ένα «προσαρμοσμένο στον κίνδυνο» πλαίσιο που θα βοηθήσει να καθοριστεί πότε είναι ασφαλές να ξανανοίξει τα σύνορα της χώρας, δήλωσε εκπρόσωπος του τουριστικού συμβουλίου της χώρας στο Daily Telegraph . Επί του παρόντος, η χώρα βρίσκεται στο «Επίπεδο 2» και όταν περνά στο «Επίπεδο 1», η κυβέρνηση λέει ότι θα μπορούσε να καλωσορίσει διεθνείς τουρίστες.