Οι Ινδοί ταξιδιώτες έχουν γίνει πολύ προσεκτικοί σχετικά με τα ταξιδιωτικά τους σχέδια λόγω της πανδημίας Covid ‐ 19.

Σχεδόν το 50% δηλώνει ότι δεν θα εξετάσει το ενδεχόμενο να ταξιδέψει έως ότου διατεθεί ένα εμβόλιο. Αυτό αναφέρουν στοιχεία από πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Bragpacker.

Τα διεθνή ταξίδια φαίνεται να είναι ιδιαίτερα προβληματικά αυτήν τη στιγμή.

Συγκεκριμένα πάνω από το 75% των Ινδών ταξιδιωτών δηλώνουν ότι δεν θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να κάνουν διεθνείς διακοπές μετά την άρση του lockdown.

Στην μελέτη συμμετείχαν άνω των 1.000 ατόμων σε επτά μετρό της χώρας.

Παράλληλα, το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων πρόσθεσε ότι θα σκεφτόταν να ταξιδέψει εντός της χώρας, ειδικά για αποδράσεις Σαββατοκύριακου και για οδικά ταξίδια μόλις βελτιωθεί η κατάσταση στο έδαφος.

Το πρώτο τους ταξίδι

Το πρώτο ταξίδι που οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανότατα θα κάνουν μετά την άρση στις μετακινήσεις θα είναι μια σύντομη απόδραση το Σαββατοκύριακο με φίλους ή συγγενείς σε προορισμούς σε κοντινή απόσταση από τα σπίτια τους.

Πάνω από το 60% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα προγραμματίσουν αποδράσεις το Σαββατοκύριακο το 2020 μόλις αρθεί το lockdown.

Τι ανησυχεί περισσότερο τους Ινδούς

Η κύρια ανησυχία που εξέφρασε η πλειοψηφία των ερωτηθέντων ήταν ο φόβος του πλήθους.

Το 57% υποστηρίζει ότι η κύρια ανησυχία τους για τα ταξίδια είναι το πλήθος που θα συναντήσουν κατά τη μετακίνηση αλλά και στους προορισμούς.

Ποσοστό 17% δήλωσε ότι φοβούνται περισσότερο τις διαταραχές που οφείλονται σε καραντίνες, ακυρώσεις κ.λπ. εάν ταξιδεύουν.

Τέλος, το 70% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ο προϋπολογισμός ταξιδιού τους θα μειωθεί λόγω της πανδημίας.