Εδώ και τρεις μήνες, η παγκόσμια τουριστική βιομηχανία βρίσκεται σχεδόν σε ακινησία λόγω της επέλασης της πανδημίας Covid-19. Τα ξενοδοχεία έχουν κλείσει όπως και τα αξιοθέατα στις περισσότερες χώρες, γεγονός που έχει φέρει επιπτώσεις στην οικονομία τους.

Δεν είναι λοιπόν περίεργο το γεγονός ότι καθώς οι χώρες άρουν σταδιακά τους περιορισμούς σε όλο τον κόσμο, πολλοί από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς έχουν ήδη αρχίσει να ανοίγουν ξανά σε μια προσπάθεια επανεκκίνησης.

Η Ισπανία , η Τζαμάικα και η Ταϊλάνδη , είναι έτοιμες να καλωσορίσουν τους τουρίστες τις επόμενες εβδομάδες.

Ωστόσο, είναι άξιο προσοχής ότι η Νότια Αφρική έχει δηλώσει ότι δεν θα δεχθεί ξανά διεθνείς επισκέπτες μέχρι το 2021.

Κατά τη διάρκεια κυβερνητικής ενημέρωσης στις 27 Μαΐου, το Υπουργείο Τουρισμού της χώρας δήλωσε ότι δεν αναμένει ότι ο εγχώριος τουρισμός θα επιτραπεί πλήρως έως τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους και ότι ο διεθνής τουρισμός δεν θα επιστρέψει καθόλου μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021.

«Η πρώτη φάση της ανάκαμψης για τον τομέα θα οδηγήσει στον εγχώριο τουρισμό, ακολουθούμενος από τον περιφερειακό τουρισμό και τον διεθνή τουρισμό τον επόμενο χρόνο», τόνισε ο υπουργός Τουρισμού Μαμολόκο Κουμπάι-Νουγκούμπαν.

Ωστόσο, η βιομηχανία της χώρας ασκεί πιέσεις στην κυβέρνηση για νωρίτερο άνοιγμα. Σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής στις 9 Ιουνίου, το Τουριστικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο της Νότιας Αφρικής δήλωσε ότι θα υποστηρίξει «κατηγορηματικά» ότι ο διεθνής τουρισμός πρέπει να επιστρέψει το Σεπτέμβριο.