Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο εμβληματικός καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων θα ανοίξει ξανά για το κοινό το 2024, δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Rima Abdul Malak, κατά την επίσκεψη της στον χώρο.

Η επαναλειτουργία του δημοφιλούς τουριστικού hotspot έχει δρομολογηθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, όταν χιλιάδες θεατές αναμένεται να φτάσουν στη Γαλλία.

Η Rima Abdul Malak είπε ότι η κυβέρνηση είναι πεπεισμένη ότι θα ανοίξει τον καθεδρικό ναό μέχρι το 2024, όταν θα έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο μέρος των εργασιών αποκατάστασης.

Η τεράστια πυρκαγιά τον Απρίλιο του 2019 στον μεσαιωνικό καθολικό καθεδρικό ναό κατέστρεψε το ξύλινο πλαίσιο, το ρολόι και τα κλασικά βιτρό παράθυρα μαζί με αγάλματα και άλλους πίνακες ζωγραφικής.

Η αποκατάσταση και η κατασκευή της Παναγίας των Παρισίων με κόστος 850 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει τρεις φάσεις.

Ήδη, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του καθαρισμού από μπάζα στους εσωτερικούς χώρους καθώς και η διασφάλιση της σταθερότητας του κτιρίου.

Η δεύτερη φάση που περιλαμβάνει εργασίες στα κουφώματα και τις στέγες και η ανακατασκευή του κωδωνοστασίου θα ξεκινήσει στα τέλη του καλοκαιριού, ενώ η τρίτη και τελευταία φάση θα επικεντρωθεί στην εξωτερική ανακατασκευή.