Οκτώ στα δέκα πολυτελή κρουαζιερόπλοια σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν κρουαζιέρες τον επόμενο χρόνο, αν και η πλειοψηφία θα περιμένει μέχρι να βγει στην αγορά το εμβόλιο Covid πριν προχωρήσουν.

Τα ευρήματα αποκαλύφθηκαν σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του νέου Cruise Expert Panel της Mundy Cruising, που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα.

Περίπου το ήμισυ (47%) των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα ταξιδέψουν μόνο όταν εμβολιαστούν και η πλειονότητα του πληθυσμού είχε εμβολιαστεί επίσης, ενώ ένα άλλο 39% δήλωσε ότι θα ταξιδέψει μόλις εμβολιαστούν, ακόμη και αν η πλειοψηφία του πληθυσμού δεν το κάνει.

Ένας αισιόδοξο 9% είπε ότι ένα εμβόλιο δεν έκανε καμία διαφορά, ενώ το 3% είπε ότι θα ταξιδέψει χωρίς εμβολιασμό, υπό την προϋπόθεση ότι η πλειοψηφία του πληθυσμού είχε ήδη εμβολιαστεί.

Όσον αφορά τα χρονοδιαγράμματα, το 30% των ερωτηθέντων αναμένουν να ταξιδέψουν ξανά το δεύτερο τρίμηνο του 2021, ενώ το 22% έχουν θέσει τα βλέμματά τους στο τρίτο τρίμηνο και το 18% αναμένεται να επιστρέψει στα πλοία μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου 2021.

.