Η εγχώρια τουριστική βιομηχανία της Κίνας έχει αρχίσει να ανακάμπτει. Αλλά τα ταξίδια στο εξωτερικό θα πάρουν χρόνο.
Η εξερχόμενη ταξιδιωτική αγορά ενδέχεται να μην ανακάμψει πλήρως για τα επόμενα δύο χρόνια.

Την πρόβλεψη έκανε στο συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Πόλεων (WTCF), ο αντιπρόεδρος της Uni Core Communication Νινγκ Γκουοξίν.

Όπως είπε τα εγχώρια ταξίδια θα γίνουν mainstream, επειδή η εξερχόμενη αγορά θα πιεστεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο τομέας δεν θα επηρεαστεί μακροπρόθεσμα από τον ιό. Καθώς η οικονομία της χώρας ανακάμπτει σταθερά και οι άνθρωποι εξακολουθούν να επιθυμούν να δουν άλλα μέρη του κόσμου.
Αυτό αποκαλύπτει, έκθεση της Ακαδημίας Τουρισμού της Κίνας.

“Έχουμε περάσει τη χειρότερη ώρα και δεν έχουν ακόμη έρθει οι καλύτερες στιγμές”, δήλωσε ο Γιανγκ Τζίνγκσονγκ, ερευνητής στην Ακαδημία, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.
Μακροπρόθεσμα, ο εξερχόμενος τουρισμός θα ανακάμψει αργά ή γρήγορα. Η πανδημία δεν θα εμποδίσει την αγορά να κατευθυνθεί προς ένα καλύτερο μέλλον.”

Η επιθυμία για εξερχόμενο τουρισμό είναι ακόμα ισχυρή, εξήγησε ο Γιανγκ Τζίνγκσονγκ.
Οπως είπε οι προσπάθειες που καταβάλλονται από ξένους προορισμούς εν μέσω της πανδημίας έχουν επίσης ενισχύσει την εμπιστοσύνη των Κινέζων ταξιδιωτών στην ενδεχόμενη επανάληψη των εξερχόμενων ταξιδιών.

“Οι προορισμοί έκλεισαν τα σύνορά τους για τον καλύτερο έλεγχο του κορωνοϊού, τόνισε.
Παράλληλα όμως εξακολουθούν να προωθούν τους ιστότοπους τους σε Κινέζους ταξιδιώτες για να προσελκύσουν επισκέπτες μόλις ξαναρχίσει ο εξερχόμενος τουρισμός στο τέλος της πανδημίας”.

Ο εξερχόμενος τουρισμός στην Κίνα έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.
Η έκθεση της Ακαδημίας ανέφερε ότι οι Κινέζοι ταξιδιώτες πραγματοποίησαν 155 εκατομμύρια εξερχόμενα ταξίδια πέρυσι. Αύξηση 3,3% από έτος σε έτος και δαπάνησαν 133,8 δις δολάρια στους προορισμούς τους, με ετήσια αύξηση άνω του 2%.