Σύνταξη: tourismtoday.gr

Απογειώνεται αυτόν τον μήνα η νέα αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας. Η ολοκαίνουργια Lufthansa City Airlines θα πραγματοποιήσει την πρώτη της πτήση στις 26 Ιουνίου, φέρνοντας νέες συνδέσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων στη Γερμανία.

Οι κρατήσεις για τη νέα αεροπορική εταιρεία -που έχουν ήδη ανοίξει- εστιάζοντας στις πτήσεις ανταπόκρισης για τη Lufthansa από τους κύριους κόμβους της στη Φρανκφούρτη και το Μόναχο.

Πού θα πετάει η Lufthansa City Airlines

Η πρώτη πτήση της νέας θυγατρικής της Lufthansa θα μεταβεί από το Μόναχο της Γερμανίας στο Μπέρμιγχαμ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Παράλληλα με την υπάρχουσα θυγατρική της Lufthansa City θα εξυπηρετεί τελικά εσωτερικά και ευρωπαϊκά δρομολόγια από τις βάσεις της στο Μόναχο και τη Φρανκφούρτη.

Το 2024, οι εγχώριοι προορισμοί θα περιλαμβάνουν το Βερολίνο, τη Βρέμη, την Κολωνία, το Ντίσελντορφ, το Αμβούργο και το Αννόβερο.

Εκτός Γερμανίας, η αεροπορική εταιρεία θα πετά αρχικά προς το Μπορντό στη Γαλλία και σε Μάντσεστερ και Μπέρμιγχαμ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στη αεροπορική εταιρεία αναμένεται να προστεθούν και άλλες ευρωπαϊκές πτήσεις.
Το 2025, οι προγραμματισμένοι προορισμοί περιλαμβάνουν το Παρίσι, την Τουλούζη και την Λυών (Γαλλία), Μπιλμπάο και Βαρκελώνη (Ισπανία), Πράγα (Τσεχία), Λιουμπλιάνα (Σλοβενία), Ζάγκρεμπ (Κροατία), Κρακοβία (Πολωνία), Βελιγράδι (Σερβία), Σόφια (Βουλγαρία), Βουκουρέστι (Ρουμανία), Ελσίνκι (Φινλανδία), Γκέτεμποργκ (Σουηδία), Όσλο (Νορβηγία), Λουξεμβούργο και Δουβλίνο (Ιρλανδία).

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της Lufthansa City Airlines και της Lufthansa City

Αν και ονομάζονται παρόμοια, η Lufthansa City Airlines και η Lufthansa City είναι ξεχωριστές θυγατρικές του γερμανικού αερομεταφορέα.

Σύμφωνα με τη Lufthansa, η νέα αεροπορική εταιρεία θα εξυπηρετεί αγορές που δεν καλύπτονται από τον προκάτοχό της, θα συμβάλει στη μείωση του κόστους και θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας σε κοντινές αποστάσεις.