Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το Global Travel Taskforce θα ανακοινώσει έως τις 12 Απριλίου, πότε ξεκινούν τα διεθνή ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον παρουσιάζοντας το σχέδιο εξόδου της χώρας από το lockdown, τα ταξίδια δεν θα ξεκινήσουν νωρίτερα από τις 17 Μαίου.

Αυτή την ημερομηνία θα χαλαρώσουν και οι περιορισμοί στη φιλοξενία ξενοδοχείων και κινηματογράφων. Επιτρέποντας τους να ανοίξουν ξανά και ο κανόνας των έξι θα καταργηθεί, ενώ συγκεντρώσεις έως 30 ατόμων θα επιτρέπονται σε εξωτερικούς χώρους.

Νωρίτερα από 12 Απριλίου θα επιτρέπονται αυτόνομα καταλύματα διακοπών, όπως δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων και κάμπινγκ.

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι η προθεσμία σχετικά με το πότε θα μπορούσαν να ξαναρχίσουν τα διεθνή ταξίδια έχει οριστεί «ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να προγραμματίσουν διακοπές για το καλοκαίρι».

Οι πρώτες αντιδράσεις της βιομηχανίας

«Είμαστε ευγνώμονες στον πρωθυπουργό και το Υπουργείο Μεταφορών για την παροχή της σαφήνειας που ο τομέας έψαχνε ότι τα διεθνή ταξίδια μπορούν να ανοίξουν ξανά αυτό το καλοκαίρι, μόλις είναι ασφαλές να το κάνεις», δήλωσε ο Τιμ Άλντερσλαντ, διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής ένωσης Airlines UK.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις μας να συνεργαστεί με τη βιομηχανία σε έναν συγκεκριμένο χάρτη πορείας για ταξίδια», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων (ABTA), Μαρκ Τάνζερ.

Ο Ντέιλ Κέλερ, διευθύνων σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου Αεροπορικών Αντιπροσώπων του Ηνωμένου Βασιλείου (BAR-UK), δεσμεύτηκε ότι «θα παράσχουμε την πλήρη υποστήριξη μας στην ανανεωμένη ομάδα ταξιδίων για να παραδώσει το πιο μελετημένο και αποτελεσματικό σχέδιο για τον κλάδο μας».