Ο επικεφαλής του μεγαλύτερου αεροπορικού ομίλου της Ευρώπης Lufthansa, ελπίζει σε “κάποια ανάκαμψη για το καλοκαίρι”, παρά το τρέχον κλείσιμο σε όλη την Ευρώπη.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Lufthansa Group Κάρστεν Σπορ μιλώντας σε διαδικτυακό σεμινάριο που διοργανώθηκε από τον ευρωπαϊκό οργανισμό διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας Eurocontrol, υπογραμμίζει πως τα εμβόλια και οι δοκιμές “θα μας δώσουν κάποια ανάκαμψη”.

Ωστόσο, σημείωσε πως “θα περάσουν χρόνια πριν επιστρέψουμε στην κυκλοφορία του 2019”.

Ο επικεφαλής του Ομίλου δήλωσε ότι η Lufthansa θα λειτουργεί με “λιγότερο από το 20% της ικανότητας μας”, το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Κάπου μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου τριμήνου, τα εμβόλια θα τεθούν σε λειτουργία και θα γίνονται περισσότερες δοκιμές. Αυτό θα μας δώσει κάποια ανάκαμψη για τη θερινή περίοδο.”

Ο Κάρστεν Σπορ είπε ότι η Lufthansa και οι αερομεταφορείς της, οι Swiss, Austrian Airlines, Brussels Airlines και Eurowings θα “βγαίνουν μικρότερες” από την κρίση.

Και υπερασπίστηκε την κρατική ενίσχυση που έλαβε ο Όμιλος από τις κυβερνήσεις της ΕΕ.

Η Lufthansa εξασφάλισε πακέτο στήριξης 9 δις ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση. Η SWISS, η Austrian Airlines και οι Brussels Airlines εξασφάλισαν παρόμοια, αλλά μικρότερα πακέτα βοήθειας από καθεμία από τις αντίστοιχες κυβερνήσεις τους.