Το αφεντικό της TUI Φριτς Γιούσεν αναμένει ότι η ζήτηση θα επιστρέψει στα προ της πανδημίας επίπεδα, το 2022.

Την πρόβλεψη έκανε σε συνέντευξη του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, που κυκλοφόρησε σήμερα Παρασκευή 13 Νοεμβρίου.

Ο Φριτς Γιούσεν, δεν αποκλείει τις εναλλακτικές λύσεις για την υποστήριξη της επιχείρησης, λόγω της κρίσης του Covid.

«Προς το παρόν δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αποκλείσουμε καμία επιλογή, ούτε καν ότι χρειαζόμαστε πρόσθετα δάνεια, είπε στο Der Spiegel

Ούτε μπορούμε να αποκλείσουμε τη δυνατότητα αύξησης νέων ιδίων κεφαλαίων ή πώλησης τμημάτων της εταιρείας σε κατάλληλη στιγμή.»

Ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός όμιλος της Ευρώπης βρίσκεται σε συνομιλίες με τη γερμανική κυβέρνηση για πρόσθετη κρατική ενίσχυση ύψους 1,8 δις ευρώ, μια και οι δύο προηγούμενες διασώσεις βοήθειας αποδείχθηκαν ανεπαρκείς.

Ο Φριτς Γιούσεν, επισημαίνει πως η TUI διαθέτει περιουσιακά στοιχεία με ενδιαφέρον για επενδυτές. Όπως ξενοδοχεία και ακίνητα.

Ο επικεφαλής του ταξιδιωτικού οργανισμού, είπε ότι έχει μεγάλες ελπίδες ότι η επιχείρηση μπορεί να ανακάμψει γρήγορα μόλις είναι διαθέσιμο ένα εμβόλιο για το Covid-19.

«Το 2021 θα είναι ακόμα μια μεταβατική χρονιά, τόνισε. Για το 2022, αναμένουμε ότι η ζήτηση θα είναι σε επίπεδο πριν από την κρίση.»

Η εταιρεία επιβεβαίωσε τον περασμένο μήνα ότι αξιολογεί διάφορα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του κεφαλαίου, αφού εξασφάλισε από τη γερμανική κυβέρνηση για 1,2 δις ευρώ το Σεπτέμβριο μετά από δάνειο 1,8 δις ευρώ τον Μάρτιο.

Η TUI εξασφάλισε επίσης μια συμφωνία αποζημίωσης με την Boeing για να αντισταθμίσει το κόστος της γείωσης του 737 Max. Καθώς και δύο ξεχωριστές προσφορές πώλησης και εκμίσθωσης για επτά από τα αεροσκάφη. Απ’ όπου και θα συγκεντρώσει περισσότερα από 250 εκατομμύρια ευρώ.

Οι απώλειες της TUI για τους εννέα μήνες έως τις 30 Ιουνίου ανήλθαν σε 2 δις ευρώ.