Η Σιγκαπούρη ελπίζει να φτάσει τα ποσοστά επισκεπτών πριν από την πανδημία «μέχρι τα μέσα του 2025».

Η ασιατική πόλη άνοιξε τα σύνορά της τον Απρίλιο και τέσσερις μήνες αργότερα απέσυρε την απαίτηση επταήμερης καραντίνας για μη εμβολιασμένες αφίξεις και την απαίτηση να φορούν μάσκα σε εσωτερικούς χώρους.

Οι περιορισμοί χαλαρώθηκαν με σκοπό να αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών στο Grand Prix της Formula 1 της Σιγκαπούρης τον Οκτώβριο, ο οποίος ήταν ο αγώνας με τις περισσότερες επισκέψεις στην ιστορία της χώρας.

Περίπου 302.000 θεατές ήρθαν στο Marina Bay Street Circuit κατά τη διάρκεια της τριήμερης εκδήλωσης.

Ο Keith Tan, διευθύνων σύμβουλος του Singapore Tourism Board (STB), δήλωσε: «Στόχος μας είναι να φτάσουμε σε όλα τα επίπεδα πριν από τον Covid μέχρι τα μέσα του 2025. Φέτος αναμένουμε να φτάσουμε τα έξι εκατ. Είχαμε 19 εκατ. επισκέπτες το 2019».

Ο εισερχόμενος τουρισμός παρήγαγε περίπου 28 δις. δολάρια Σιγκαπούρης (17,19 δις £) το 2019.

Από τις 26 Οκτωβρίου, η Σιγκαπούρη είχε υποδεχτεί 153.000 Βρετανούς επισκέπτες. «Αυτό είναι περίπου το 30% από αυτό που ήταν», πρόσθεσε ο Ταν. «Αν μπορέσουμε να επιστρέψουμε στο 70% ή στο 80% μέχρι το τέλος του έτους, θα ήταν υπέροχο».

Η βιωσιμότητα είναι ένας από τους στόχους του STB καθώς ο κόσμος αναδύεται από την πανδημία. Ο Ταν εξήγησε: «Πιστεύουμε ότι ο τουρισμός πρέπει να κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, δείχνοντας στον κόσμο ότι ενεργεί υπεύθυνα.

Ο στόχος της Σιγκαπούρης είναι να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2045. «Μιλάμε με τις αεροπορικές εταιρείες και τις βιομηχανίες κρουαζιέρας για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές», πρόσθεσε. «Φανταστείτε επίσης έναν αγώνα Formula 1 καθαρού μηδενικού άνθρακα».

Το Πράσινο Σχέδιο της Σιγκαπούρης 2030 καθορίζει τους στόχους βιωσιμότητας της χώρας, συμπεριλαμβανομένων 550 εκταρίων φυσικών πάρκων, 820 μιλίων δικτύων ποδηλασίας και φύτευσης ενός εκατομμυρίου δέντρων – όλα μέχρι το 2030.