Την επόμενη Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στη συνεδρίαση της επιτροπής λοιμοξιολόγων θα τεθεί και το θέμα της λειτουργίας των χιονοδρομικών.
Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που πρώτο είχε γράψει το tourismtoday, στα χιονοδρομικά στην χώρα μας θα ανοίξει μόνο ένα μικρό μέρος τους. Κάτι που συμβαίνει και στις υπόλοιπες περιοχές της Ευρώπης.
Για μεγαλύτερη ασφάλεια λόγω κορωνοϊού εστιατόρια και μπαρ θα παραμείνουν κλειστά.

Ανοίγει ο δρόμος για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό

Αν οι λοιμοξιολόγοι ανάψουν το “πράσινο φως” για την λειτουργία τους, τότε θα ανοίξει σταδιακά και η μετακίνηση από νομό σε νομό. Πάντα ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Η κυβέρνηση για τα χιονοδρομικά, έκρινε ότι είναι εποχικό το επάγγελμα και χάνουν τη σεζόν. Έτσι πρόκειται να ανοίξουν με μέτρα προστασίας και με ειδικό καθεστώς μετακίνησης.

Πως θα γίνονται οι μετακινήσεις

Οι σκιέρ -μέχρι να αρθεί η απαγόρευση για μετακινήσεις από νομό σε νομό- θα μεταβαίνουν σε αυτά με τον ίδιο τρόπο που ψωνίζουν στα καταστήματα “click away”.

Δηλαδή με μήνυμα ή τηλεφωνική κλήση θα κλείνουν ραντεβού με το χιονοδρομικό. Θα λαμβάνουν SMS στο κινητό και θα το επιδεικνύουν στα διόδια.

Μετά την περασμένη σεζόν, η οποία συρρικνώθηκε λόγω της πανδημίας, όλα τα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης επένδυσαν εκατομμύρια ευρώ σε εξοπλισμούς απολύμανσης για τα τελεφερίκ, μάσκες για τους σκιέρ και εφαρμογές που διευκολύνουν τον διαμοιρασμό των σκιέρ ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός.