Σύνταξη: tourismtoday.gr

Καθώς οι ταξιδιωτικές εταιρείες παρακολουθούν την ανάκαμψη της βιομηχανίας, παρακολουθούν επίσης και τις νέες συμπεριφορές των τουριστών.
Αυτές που προκλήθηκαν από την πανδημία και φαίνεται να παραμένουν.

Η Euromonitor δημοσίευσε πρόσφατα το Top Global Consumer Trends 2021, το οποίο αποκαλύπτει τις τάσεις των καταναλωτών στην ταξιδιωτική βιομηχανία.

Λαμβάνοντας θέση

Τον τελευταίο χρόνο, οι επωνυμίες πήραν θέση σε κοινωνικά ζητήματα όπως το περιβάλλον. Και παράλληλα επιδεικνύουν ευρύτερη ευθύνη.

Αυτό είναι κάτι που οι καταναλωτές παρακολουθούν. Όπως αποκαλύπτει η Euromonitor η τάση «ανήσυχος και επαναστατικός» κερδίζει έδαφος.
Οι καταναλωτές ιδίως οι Millennials, λαμβάνουν ολοένα και περισσότερο αποφάσεις αγοράς βάσει της στάσης μιας μάρκας σε κοινωνικά θέματα.

Η τάση αυτή θα μπορούσε επίσης να εμφανιστεί στην αντίδραση των καταναλωτών απέναντι στις αεροπορικές εταιρείες, για παράδειγμα.
Οι αερομεταφορείς έχουν επωφεληθεί από τις μεγάλες κρατικές ενισχύσεις. Και οι καταναλωτές αναμένουν να επιδείξουν ευθύνη στους πελάτες τους κρατώντας τις τιμές χαμηλά.

Διαφορετικές οι προτεραιότητες στο μέλλον

Η πανδημία έριξε φως στην ψυχική υγεία και ευεξία. Πολλοί καταναλωτές εξέτασαν την ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.

Η τάση θέλει τις προτεραιότητες των καταναλωτών να είναι διαφορετικές στο μέλλον.

Στα επαγγελματικά ταξίδια για παράδειγμα η κοινότητα διαχείρισης τους δίνει ήδη μεγαλύτερη έμφαση στη φροντίδα και την ευημερία των ταξιδιωτών.

Όλα δείχνουν πώς το Zoom και άλλα διαδικτυακά εργαλεία συνεργασίας θα συνεχίζουν να διαδραματίζουν τεράστιο ρόλο.
Αρκετοί υποστηρίζουν πώς οι διαδικτυακές συναντήσεις τους επιτρέπουν αλληλεπίδραση με περισσότερους ανθρώπους από ότι αυτοπροσώπως σε μια εμπορική έκθεση.

Σχέδια δαπανών

Καθώς οι καταναλωτές έμειναν στο σπίτι για μεγάλο μέρος του 2020, πολλοί μπόρεσαν να εξοικονομήσουν χρήματα.
Αρκετοί πιστεύουν ότι αυτό θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ζήτηση για ταξίδια αναψυχής.

Ωστόσο, όπως και με τα προηγούμενα παγκόσμια γεγονότα, οι καταναλωτές είναι πιθανό να έχουν επίγνωση της αξίας.

Η Euromonitor, χαρακτηρίζει αυτή την τάση «Thoughtful thrifters». Και υπογραμμίζει πώς οι εταιρείες που ανταποκρίνονται με υπηρεσίες «αγοράς τώρα-πληρωμής αργότερα», κερδίζουν έδαφος.

Υβριδικός κόσμος

Η τρέχουσα τάση εικονικών περιηγήσεων και εμπειριών πολλοί πιστεύουν ότι ήρθε για να μείνει.

Εταιρείες όπως η Amazon που εισέρχονται στον τομέα και η αυξανόμενη δημοτικότητα των τεχνολογιών ζωντανής ροής θα μπορούσαν επίσης να βοηθήσουν στην τροφοδότηση της τάσης.