Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ανακούφιση έφεραν στην Βρετανική τουριστική βιομηχανία οι αλλαγές στο σύστημα για τα ταξίδια, που ανακοινώθηκαν σήμερα Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου. Αν και όπως λένε “έγιναν αργά”, ελπίζουν ότι θα ενισχύσουν τις κρατήσεις. Παράλληλα προειδοποιούν ότι δεν πρέπει να υπάρξουν περαιτέρω σύνθετες αλλαγές.

Οι αλλαγές που ισχύουν από 4 Οκτωβρίου

  • Η κόκκινη λίστα χωρών θα παραμείνει και όποια χώρα δεν είναι σε αυτή, θα θεωρείται πράσινη.
  • Η πορτοκαλί λίστα καταργείται.

Τι γίνεται με τις δοκιμές

Η κυβέρνηση έχει επίσης μειώσει τις δοκιμές για αφίξεις στην Αγγλία. Από τις 4 Οκτωβρίου, οι δοκιμές πριν από την αναχώρηση δεν θα απαιτούνται πλέον για ταξιδιώτες πλήρως εμβολιασμένους που φτάνουν στην Αγγλία από χώρες εκτός της κόκκινης λίστας.

Μέσα στον Οκτώβριο, η δοκιμή της 2ης ημέρας για διεθνείς αφίξεις μπορεί να διεξαχθεί με rabbit, βάζοντας τέρμα στην απαίτηση για δοκιμές PCR.

Χώρες θα αφαιρεθούν από την κόκκινη λίστα

Οκτώ χώρες θα αφαιρεθούν από την κόκκινη λίστα από τις 4 το πρωί στις 22 Σεπτεμβρίου, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας και των Μαλδίβων.

Πώς αντέδρασε η τουριστική βιομηχανία στο νέο σύστημα για τα ταξίδια

Τις αλλαγές χαιρέτισε ο Andrew Flintham διευθύνων σύμβουλος της TUI UK. “Έχουμε ήδη δει αύξηση των κρατήσεων για την Τουρκία τον Οκτώβριο, είπε.

Καθώς και μεγάλη αύξηση των κρατήσεων για όσους θέλουν να απολαύσουν τον χειμωνιάτικο ήλιο. Περιμένουμε να δούμε την εμπιστοσύνη των πελατών να βελτιώνεται.

Πιστεύουμε ακόμη ότι η κόκκινη λίστα θα μπορούσε να μειωθεί περαιτέρω. Με δεδομένο ότι δεν έχουν εντοπιστεί παραλλαγές ανησυχίας και παραμένει σημαντικά πιο περιοριστική από άλλες χώρες της Ευρώπης”.

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε πια πίσω το παράλογο σύστημα φωτεινού σηματοδοότη, λέει η Julia Simpson, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC).

Αυτή η κίνηση για τη διευκόλυνση των περιορισμών και το άνοιγμα περισσότερων βασικών προορισμών, θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των τουριστών και στην κίνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ξανά.

Βλέπουμε ότι η κυβέρνηση άκουσε τις κλήσεις μας, καθώς οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες δεν χρειάζεται πλέον να κάνουν δοκιμές”.

Ο Steve Norris, διευθύνων σύμβουλος της EMEA για το Flight Center, δήλωσε πώς “αν και είναι καθυστερημένη η ενημέρωση θα κάνει τα ταξίδια στο εξωτερικό απλούστερα. Πιο οικονομικά και προσιτά για το κοινό μετά από πολύμηνους αγώνες άσκοπα περίπλοκων κανόνων, δοκιμών και δαπανηρών περιορισμών.

Προβλέπουμε άνοδο της δημοτικότητας στα ταξίδια στο εξωτερικό για να καλύψουμε τους μήνες της συσσωρευμένης ζήτησης.

Το Flight Center ελπίζει ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει περαιτέρω περίπλοκες αλλαγές. Και το σημαντικότερο, ότι θα δώσει την κατάλληλη προειδοποίηση εάν μια χώρα μετακινηθεί στην προβλεπόμενη λίστα” απαγορεύεται”.