Σύνταξη: tourismtoday.gr

Αναζητώντας στο Google, οι καταναλωτές περιμένουν να βρουν τις πιο αξιόπιστες πληροφορίες χωρίς δεύτερη σκέψη.

Η μηχανή αναζήτησης συνεχίζει να λαμβάνει μέτρα. Στόχος της είναι να διασφαλίσει ότι οι πρόσφατες αλλαγές της που ανακοινώθηκαν τον Μάρτιο, εστιάζουν στην αντιμετώπιση «χαμηλής ποιότητας, που δημιουργείται από τεχνητής νοημοσύνης (AI) περιεχόμενο που έχει σχεδιαστεί για να προσελκύει κλικ, αλλά αυτό δεν προσθέτει μεγάλη αρχική αξία».

Ενώ ορισμένες ταξιδιωτικές εταιρείες βρήκαν ότι οι προσαρμογές της Google είναι ασήμαντες, άλλες βλέπουν πτώση της κυκλοφορίας που θα μπορούσε να τους βλάψει.
Οι συνεχείς τροποποιήσεις της Google κρατούν τους ιδιοκτήτες ιστότοπων σε εγρήγορση.

Η ενημέρωση της Google σε «πολλαπλά βασικά συστήματα»

Η Google είπε ότι η ενημέρωση της έχει σκοπό να είναι χρήσιμη και να ωφελήσει κάθε είδους δημιουργούς που δημοσιεύουν περιεχόμενο υψηλής ποιότητας.

Οι πρόσφατες ενημερώσεις Αναζήτησης έχουν σχεδιαστεί για να εμφανίζουν το πιο χρήσιμο, υψηλής ποιότητας περιεχόμενο στον ιστό, δίνοντας τη δυνατότητα στους δημιουργούς που παράγουν περιεχόμενο να βοηθήσουν τους ανθρώπους.

Τα συστήματα στοχεύουν στην εμφάνιση μιας ποικιλίας ιστότοπων και να επιβραβεύουν περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συμπεριλαμβανομένου περιεχομένου που υποστηρίζεται από συνεργάτες, ανεξάρτητα από το μέγεθος της δημοσίευσης.

Οι αλλαγές συστήματος της Google περιγράφονται σε ανάρτηση ιστολογίου με μια ξεχωριστή σελίδα για τους δημιουργούς ιστού σχετικά με τις αλλαγές.

Η αλλαγή έχει να κάνει με το περιεχόμενο που δημιουργείται μέσω της αυτοματοποίησης, το οποίο η Google κάλεσε για χειραγώγηση των αποτελεσμάτων αναζήτησης, μεταξύ άλλων παραγόντων.

Η Google προειδοποίησε ότι οι κατατάξεις ενδέχεται να παρουσιάζουν μεγαλύτερη διακύμανση από ό,τι με μια τυπική ενημέρωση καθώς τα συστήματα ενημερώνονται – οι αλλαγές αναμενόταν να κυκλοφορήσουν περισσότερο από ένα μήνα μετά την κυκλοφορία της ενημέρωσης.

Στις 5 Μαΐου, η Google θα επιβάλει μια νέα πολιτική που ορίζει ως ανεπιθύμητο το «περιεχόμενο τρίτων χαμηλής αξίας που παράγεται κυρίως για σκοπούς κατάταξης».