Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο ταξιδιωτικός κόσμος αναλαμβάνει δράση, ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Γραμμές κρουαζιέρας, τουριστικοί πράκτορες και οργανισμοί έχουν ανακοινώσει ότι ακυρώνουν ταξίδια στη Ρωσία και ότι θα περιορίσουν τη συμμετοχή ρωσικών φορέων στις επιχειρηματικές τους συναλλαγές.

Αυτές οι εξελίξεις έρχονται μετά τη συνεχιζόμενη αναταραχή στα αεροπορικά ταξίδια.
H Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Καναδάς και η Μόσχα εξέδωσαν αμοιβαίες απαγορεύσεις εναέριου χώρου αυτή την εβδομάδα.

Στην ομιλία του για την κατάσταση την Τρίτη 1 Μαρτίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε επίσης ότι η χώρα θα κλείσει τους ουρανούς της στα ρωσικά αεροσκάφη.
Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η ταξιδιωτική βιομηχανία της Ρωσίας έδωσε την ίδια απάντηση.

Την περασμένη Τρίτη η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τουρισμού της Ρωσίας (Rostourism) συνέστησε στους πολίτες της να αποφεύγουν να επισκέπτονται χώρες που της έχουν επιβάλει κυρώσεις. Και συμβούλευσε τους τουριστικούς πράκτορες να αναστείλουν τις πωλήσεις εκδρομών σε αυτές τις χώρες.

Εν τω μεταξύ, πολλά σημαντικά παγκόσμια τουριστικά ορόσημα και μνημεία έχουν λάμψει με τα κίτρινα και μπλε χρώματα της ουκρανικής σημαίας, ενισχύοντας τη δυναμική στις μαζικές διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο κατά της Ρωσίας.

Σε μικρότερη κλίμακα, τουλάχιστον μία μεγάλη ταξιδιωτική μάρκα, η πλατφόρμα κρατήσεων KAYAK, έχει προσθέσει τα εθνικά χρώματα της Ουκρανίας στο ψηφιακό της λογότυπο.

Η Sabre και η Amadeus έχουν αφαιρέσει τους ναύλους της Aeroflot από τα συστήματα τους.
Το πώς αυτές οι κινήσεις θα επηρεάσουν τον τουριστικό τομέα της Ρωσίας, ο οποίος απέφερε περίπου 84 εκατομμύρια δολάρια το 2019, μένει να φανεί.

Ωστόσο προς το παρόν, ορισμένοι ηγέτες του κλάδου λένε ότι είναι ζωτικής σημασίας μια ενωμένη, σε όλη τη βιομηχανία επίδειξη υποστήριξης.