Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τα 16 μέλη του ομίλου Αεροπορικών Εταιρειών της Ευρώπης (A4E) χαιρετίζουν την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επιτάχυνσης της διαδικασίας για το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό.

Η θετική απόφαση φέρνει το θέμα σε ψηφοφορία έως τα τέλη Απριλίου. Διευκολύνοντας το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να θέσει σε λειτουργία το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό έως τον Ιούνιο.

A4E: «Η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου»

«Χαιρετίζουμε απόλυτα τη θετική ψηφοφορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επιτάχυνση της απόφασης σχετικά με την πρόταση για το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό,  δήλωσε ο Τόμας Ρέιναρτ Διευθύνων Σύμβουλος A4E.

Η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για να το κάνει αυτό».

Οι αεροπορικές εταιρείες A4E συνεργάζονται στενά με τις εθνικές κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Για να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές που απαιτούνται για τη δημιουργία του ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού.
Παράλληλα εξετάζονται και άλλες εφαρμογές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν έως τον Ιούνιο.

Πολλές ιδιωτικές λύσεις δοκιμάζονται επί του παρόντος από τις αεροπορικές εταιρείες A4E. Όπως η IATA Travel Pass, Verifly και άλλες.

Αυτές οι λύσεις θα είναι καθοριστικής σημασίας για τη διευκόλυνση της κλιμάκωσης των αεροπορικών ταξιδιών.

Συλλέγοντας σχόλια τόσο από τους χρήστες όσο και από τους τεχνικούς παρόχους, τις αρμόδιες αρχές και το προσωπικό του αεροδρομίου προτού τις κυκλοφορήσουν σε ευρύτερο επίπεδο.