Σύνταξη: tourismtoday.gr

Με φόντο τον Covid, τον πληθωρισμό και την κατάσταση ως αποτέλεσμα πολέμου και σεισμών, οι προκλήσεις είναι τεράστιες στον τουρισμό. Ωστόσο η τομέας αντιμετωπίζει τις τελευταίες προκλήσεις ως μια ισχυρή κοινότητα.

Αυτό υπογράμμισε στα εγκαίνια της ITB Berlin 2023 ο Dirk Hoffmann, διευθύνων σύμβουλος της Messe Berlin, επισημαίνοντας ότι η συνεργασία ήταν ακόμη πιο σημαντική, είπε ο Dirk Hoffmann στα εγκαίνια της εμπορικής έκθεσης.

Τις επόμενες ημέρες στο ITB Berlin 2023, θα επικεντρωθεί επίσης και συγκεκριμένα στον τρόπο αντιμετώπισης των πιο πρόσφατων κρίσεων σε όλο τον κόσμο.

Πού θα πρέπει να επικεντρωθεί στο μέλλον η ταξιδιωτική βιομηχανία

«Με τον κόσμο να ανοίγει ξανά μετά την πανδημία, η ταξιδιωτική βιομηχανία θα πρέπει να επικεντρωθεί εξ ολοκλήρου στο μέλλον.
Αυτό δήλωσε η Charuta Fadnis του Phocuswright, του οργανισμού ταξιδιωτικής έρευνας στον κόσμο.
Πρέπει να δοθεί προσοχή στις στρατηγικές και στη δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος.»

Το επίκεντρο της έρευνας της ήταν οι διάφορες τάσεις τεχνολογίας και καινοτομίας που θα επηρέαζαν στο μέλλον την ταξιδιωτική βιομηχανία. Αυτές περιλαμβάνουν:

  • Βιωσιμότητα.
  • Αντίκτυπο της πρόσβασης και των προγραμμάτων μελών,.
  • Μέλλον των social media.
  • Ενασχόληση με τους digital nomads (ψηφιακούς νομάδες).

Η προθυμία των Γερμανών για ταξίδια

Ο Norbert Fiebig, πρόεδρος της Γερμανικής Ταξιδιωτικής Ένωσης (DRV), σημείωσε την προθυμία για ταξίδι του «του πιο πολυταξιδεμένου έθνους του κόσμου», των Γερμανών που δημιουργεί αισιοδοξία για το μέλλον.

Όπως είπε «παρά τον σεισμό, οι κρατήσεις για ταξίδια στην Τουρκία είχαν πράγματι αυξηθεί, κάτι που ήταν καλό σημάδι για μια χώρα όπου τόσοι πολλοί άνθρωποι εξαρτώνται από τον τουρισμό.

Ήταν σημαντικό να διασφαλιστεί ότι τα μελλοντικά ταξίδια θα ήταν ασφαλή και χωρίς προβλήματα. Αυτή η επιθυμία αντικατοπτρίστηκε στην υψηλή ζήτηση για πακέτα και περιηγήσεις all inclusive.

Αυτό έπρεπε να περιλαμβάνει ένα χαλαρό ταξίδι στον προορισμό του, αποφεύγοντας τις καταστάσεις που είχαν προκύψει στα αεροδρόμια πέρυσι.»

 

Πάνω από 5.500 εκθέτες από 150 χώρες

Πάνω από 5.500 εκθέτες από 150 χώρες συναντώνται για να ανταλλάξουν απόψεις για τους εκθεσιακούς χώρους της Γερμανικής πρωτεύουσας, ζωντανά για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας και ως αποκλειστικά B2B εκδήλωση.

Το ITB πραγματοποιείται από 7 έως 9 Μαρτίου, με υπηρεσίες ευρείας γκάμας, ζωντανά και διαδικτυακά στο ITBXplore.

Η Γεωργία είναι η χώρα υποδοχής του ITB Berlin 2023. Βρίσκεται σε διαφορετικά υψόμετρα και διαθέτει 12 κλιματικές ζώνες.
Η χώρα που εκτείνεται σε Ευρώπη και Ασία είναι ένας ταξιδιωτικός προορισμός όλο το χρόνο με μεγάλη γκάμα από αξιοθέατα.

«Ο πιο πειστικός λόγος για να ταξιδέψετε εκεί είναι η άπειρη φιλοξενία των Γεωργιανών, ριζωμένη βαθιά στο DNA τους», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Levan Tskitishvili.

Η Γεωργία είναι μια ιδανική χώρα για επίσκεψη και λόγω των χαμηλών φορολογικών συντελεστών και της φιλόξενης προσέγγισης προς τους ιδρυτές επιχειρήσεων ήταν εξίσου εξαιρετικό μέρος για επενδύσεις.