Το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ «εργάζεται σκληρά» για να διατηρήσει την ομαλή μετακίνηση μέσω ελέγχων ασφαλείας καθώς προετοιμάζεται για την καλοκαιρινή αιχμή.

Η φιλοδοξία ήρθε καθώς ο βορειοδυτικός κόμβος ανέφερε τον Ιούνιο ως τον πιο πολυσύχναστο μήνα από τον Σεπτέμβριο του 2019 πριν από την πανδημία.

Ο αριθμός των επιβατών αυξήθηκε κατά 15% από έτος σε έτος σε 2,8 εκατομμύρια για να δώσει ένα κυλιόμενο ετήσιο σύνολο άνω των 26 εκατομμυρίων.

Κορυφαίος προορισμός τον Ιούνιο ήταν η Πάλμα, ακολουθούμενη από το Δουβλίνο, το Αλικάντε, την Τενερίφη, τη Μάλαγα, το Φάρο, το Ντουμπάι, την Αττάλεια, τη Βαρκελώνη και το Μπέλφαστ. Η Βαρκελώνη μπήκε στο top 10 τον περασμένο μήνα, ξεπερνώντας το Άμστερνταμ καθώς ο κόσμος αναζητούσε πιο ηλιόλουστους προορισμούς.

Το 95% των επιβατών το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου πέρασαν από την ασφάλεια σε 15 λεπτά ή λιγότερο.

«Επομένως, καθώς προετοιμάζεται για την πιο πολυσύχναστη περίοδο του καθώς ξεκινούν οι σχολικές καλοκαιρινές διακοπές, εργαζόμαστε σκληρά για να διατηρήσουμε αυτή την υπηρεσία», πρόσθεσε το αεροδρόμιο.

Μια νέα «ομάδα ανθεκτικότητας» 100 ατόμων που αποτελείται από άτομα που έχουν εκπαιδευτεί σε μια σειρά λειτουργιών σε όλο το αεροδρόμιο εισήχθη μετά τις καθυστερήσεις των επιβατών το περασμένο καλοκαίρι.

Η ομάδα «μπορεί να υποστηρίξει και να διασφαλίσει ότι ο αντίκτυπος στους επιβάτες ελαχιστοποιείται εάν κάτι πάει στραβά».

Το αεροδρόμιο πρόσθεσε: «Έχουμε επίσης εισαγάγει συστήματα τελευταίας τεχνολογίας για να μας βοηθήσουν να παρακολουθούμε πόσο καιρό οι άνθρωποι βρίσκονται σε ουρά για ασφάλεια και να αναλαμβάνουμε δράση όταν οι αναμονές γίνονται πολύ μεγάλες».

Ο διευθύνων σύμβουλος Chris Woodroofe δήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι οι επιβάτες μας εκτιμούν πραγματικά τις καλοκαιρινές τους διακοπές και ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε εκατομμύρια ανθρώπους μέσω των τερματικών μας τις επόμενες εβδομάδες.

«Ως η παγκόσμια πύλη του Ηνωμένου Βασιλείου στο βορρά, είμαστε υπερήφανοι που προσφέρουμε στους ανθρώπους μια φανταστική επιλογή προορισμών – περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο αεροδρόμιο εκτός Λονδίνου – και επιλογές που ταιριάζουν σε όλους τους προϋπολογισμούς.

«Και είμαστε σίγουροι ότι καθώς μπαίνουμε στις καλοκαιρινές διακοπές, είμαστε έτοιμοι να τους προσφέρουμε μια εξαιρετική εμπειρία.

«Όλα τα φανταστικά μπαρ, τα εστιατόρια και τα καταστήματά μας είναι ανοιχτά, οι ουρές ασφαλείας μας είναι αξιόπιστα κάτω από 15 λεπτά και η ισχυρή ομάδα μας από 100 άτομα είναι έτοιμη να παρέμβει όπου βλέπουμε προβλήματα».