Σύνταξη: tourismtoday.gr

«Τσίμπησε» κατάτι η πληρότητα στα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας τις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου, σύμφωνα με το «Χειμερινό Ξενοδοχειακό Παρατηρητήριο: Εβδομαδιαία Έρευνα για τις Επιδόσεις των Ξενοδοχείων Συνεχούς Λειτουργίας», που διενεργεί το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ).

Με βάση την έρευνα, την εβδομάδα από τις 21 έως και τις 27 Μαρτίου, η μέση πληρότητα στα ανοιχτά ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας διαμορφώθηκε στο 41,8%, με το αντίστοιχο ποσοστό στο σύνολο των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας να ανέρχεται σε 37,1%. Η μέση τιμή διάθεσης ενός δίκλινου δωματίου, δε, ανήλθε στα 61 ευρώ, αυξημένη σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες.

Το διάστημα από 21 έως 27 Μαρτίου ανοιχτό ήταν το 85,8% των πεδινών ξενοδοχείων συνεχούς λειτουργίας και το 88,9% των ορεινών μονάδων. Τη συγκεκριμένη εβδομάδα λειτούργησαν, σύμφωνα με τη μελέτη, τα περισσότερα πεδινά ξενοδοχεία από τις αρχές του Δεκεμβρίου.

Η πληρότητα στα πεδινά ξενοδοχεία αυξήθηκε σημαντικά και έφτασε στο 41,8% για τα πεδινά και τα ορεινά ξενοδοχεία. Υψηλότερα ποσοστό ως προς την πληρότητα είχαν καταγραφεί μόνο την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ανοδικά κινήθηκε και η μέση τιμή, καθώς ανήλθε σε 61 ευρώ από 50 ευρώ την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, με την τιμή για τα πεδινά ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας να ανεβαίνει και την αντίστοιχη για τα πεδινά να υποχωρεί από τα 69 ευρώ στα 66 ευρώ.