Σε θετικό πρόσημο θα κινηθούν οι κρατήσεις για τα ταξιδιωτικά γραφεία της Γερμανίας, το φετινό καλοκαίρι σύμφωνα με την Travel Data & Analytics (TDA).

Ήδη οι κρατήσεις έως τα τέλη Ιουλίου κατέγραφαν άνοδο 9% σε σχέση με τα επίπεδα προ πανδημίας, ενώ ο ο κύκλος εργασιών για το ίδιο διάστημα υπολείπεται κατα 3% του 2019.

Ειδικότερα για τον Ιούλιο του 2023, οι πωλήσεις σε ταξιδιωτικά γραφεία και διαδικτυακές πλατφόρμες, ανήλθαν στα 1,7 δισ. ευρώ, αύξηση 33% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι και 35% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2019.

Από αυτές το 40% προέρχονται από κρατήσεις τελευταίας στιγμής το διάστημα Ιουλίου και Αυγούστου, έναντι μεριδιού 33%, συγκριτικά με το 2019. Αυτό είναι ακόμα πολύ, όπως δείχνει η σύγκριση με το 2019. Πριν από τέσσερα χρόνια, το μερίδιο ήταν 33%.

Λιγότεροι επιβάτες αποφέρουν περισσότερα έσοδα

Το ισοζύγιο για την τρέχουσα πορεία των κρατήσεων σημειώνει αύξηση 16% έναντι του προηγούμενου καλοκαιριού, και 9% έναντι του 2019. Η αύξηση πωλήσεων επηρεάζεται από την αύξηση τιμών και τις τάσεις δαπανών των ταξιδιωτών.

Μέχρι σήμερα, 8% περισσότεροι Γερμανοί από πέρυσι έχουν κάνει κράτηση ταξιδιού τελευταίας στιγμής σε τουρ οπερέιτορ για το καλοκαίρι, παρουσιάζοντας όμως μείωση 18% έναντι του 2019.