Σύνταξη: tourismtoday.gr

Αύξηση 66% στην αναζήτηση για “κρουαζιέρα ενηλίκων” την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου 2024 σε σύγκριση με το 2023, αποκαλύπτουν τα δεδομένα του Google Trends.

Σύμφωνα με την Iglu Cruise, η δημοτικότητα της κρουαζιέρας για ενήλικες έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.

Οι κρουαζιέρες μόνο για ενήλικες είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν την ξεγνοιασιά στις διακοπές.
Ακόμη και για εκείνους με παιδιά, η απόδραση χωρίς αυτά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φροντίσουν τον εαυτό τους.
Όσοι δεν έχουν παιδιά κάνουν κράτηση σε κρουαζιέρα μόνο για ενήλικες, καθώς εγγυάται μια ήρεμη, χαλαρωτική ατμόσφαιρα στο πλοίο.

Η ομάδα της Iglu Cruise, αποκάλυψε μερικές από τις καλύτερες γραμμές κρουαζιέρας που προσφέρουν προς το παρόν δρομολόγια μόνο για ενήλικες, μεταξύ των οποίων και σε προορισμούς στην Ελλάδα.

Virgin Voyages

Η Virgin Voyages είναι γνωστή για τις αποδράσεις της μόνο για ενήλικες, με όλα τα κρουαζιερόπλοια της να εξυπηρετούν ενήλικες 18 ετών και άνω. Ακόμα κι αν έχετε παιδιά, πιστεύουν ότι ο καθένας αξίζει λίγο χρόνο μόνος του για να χαλαρώσει και να απολαύσει διακοπές χωρίς παιδιά.

Τα δρομολόγια κυμαίνονται από 3 διανυκτερεύσεις έως 10, με διαθέσιμες κρουαζιέρες και με πτήσεις. Τα ταξίδια ξεκινούν από το Σαουθάμπτον και το Πόρτσμουθ και επισκέπτονται διάφορους προορισμούς, όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Βόρεια Ευρώπη.

Ambassador Cruise

Η Ambassador Cruises είναι μια άλλη γραμμή κρουαζιέρας που λειτουργεί κυρίως ως ενήλικες. Έχουν μερικές κρουαζιέρες πολλών γενεών, όπου τα παιδιά είναι ευπρόσδεκτα, κατά την περίοδο των σχολικών διακοπών, ωστόσο, αυτό είναι περιορισμένο.

Τα πλοία Ambassador είναι πολύ μικρότερα από ορισμένες άλλες γραμμές κρουαζιέρας, πράγμα που σημαίνει ότι οι ενήλικες μπορούν να απολαύσουν μια κρουαζιέρα χωρίς παιδιά με την εγγύηση για μια ξεκούραστη διαμονή.

Τα ταξίδια της Ambassador ξεκινούν από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως το Λίβερπουλ, το Μπρίστολ, το Μπέλφαστ, το Νιούκαστλ και άλλα.

Πολλοί επιβάτες απολαμβάνουν αυτό το πλεονέκτημα καθώς μπορούν να παραλείψουν το αεροδρόμιο, κάνοντας το ταξίδι τους πολύ πιο εύκολο.

Τα δρομολόγια είναι σε τοποθεσίες στη Γαλλία, τη Νορβηγία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Δανία, την Ιρλανδία και άλλα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν ευρωπαϊκά μίνι διαλείμματα 3 διανυκτερεύσεων ή διαμονές μεγαλύτερης διάρκειας 14 διανυκτερεύσεων και πάνω.

Marella Cruises

Ενώ η Marella Cruise δεν είναι αποκλειστικά χωρίς παιδιά, ένα από τα πλοία της, το Marella Explorer 2, προορίζεται μόνο για ενήλικες.

Σχεδιασμένο για singles, ζευγάρια ή ακόμα και παρέες φίλων, αυτό το πλοίο έχει όλα όσα θα θέλατε για διακοπές χωρίς παιδιά και είναι ιδανικό για όσους αναζητούν πολλές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας τους.

Οι μεσογειακοί προορισμοί είναι δημοφιλείς για μια κρουαζιέρα στη Marella, με λιμάνια όπως το Ντουμπρόβνικ, το Σπλιτ, το Κότορ, η Κέρκυρα, η Σικελία και η Αθήνα (Πειραιάς) να βρίσκονται σε πολλά δρομολόγια.

P&O Cruises

Η P&O Cruises διαθέτει δύο πλοία που είναι αποκλειστικά μόνο για ενήλικες. Πρόκειται για τα Aurora και Arcadia, που προσφέρουν δρομολόγια σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, της Ασίας, της Αυστραλίας, της Βόρειας Αμερικής κ.ά.

Τα δρομολόγια ξεκινούν από αποδράσεις το Σαββατοκύριακο σε τρεις ή τέσσερις νύχτες έως ταξίδια μεγαλύτερης διάρκειας σε όλο τον κόσμο, έως και 100 διανυκτερεύσεις, με διαθέσιμες επιλογές κρουαζιέρας και με πτήση.