Οι τιμές για εξυπηρετούμενα διαμερίσματα σε βασικές ευρωπαϊκές πόλεις αναμένεται να μειωθούν τους επόμενους μήνες αφού παρέμειναν «σταθερές» το καλοκαίρι. Αυτό αποκάλυψε τελευταία ενημέρωση της αγοράς από το εξειδικευμένο πρακτορείο κρατήσεων SilverDoor.

Ειδικότερα, τα ποσοστά στην ευρύτερη περιοχή EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική) ήταν «σταθερά και προσφέρουν υψηλότερο βαθμό προβλεψιμότητας» σε σύγκριση με την αμέσως μετά την Covid περίοδο.

Ενώ οι συνολικές μέσες ημερήσιες τιμές (ADR) για τα διαμερίσματα μειώθηκαν επί του παρόντος κατά 25% από έτος σε έτος στην περιοχή της EMEA, παρέμειναν σε παρόμοια επίπεδα στις μεγάλες πόλεις σε σύγκριση με το 2022.

«Τα ποσοστά αναμένεται να μειώνονται σταθερά καθώς κινούμαστε προς το φθινόπωρο και τον χειμώνα στο Άμστερνταμ, το Λονδίνο, το Δουβλίνο και το Παρίσι», ανέφερε η SilverDoor στην έκθεσή της.

«Το Παρίσι έχει ήδη αρχίσει να αναμένει την αυξημένη ζήτηση που θα δημιουργήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες το επόμενο έτος. οι τιμές αρχίζουν να αυξάνονται και τα ακίνητα ήδη γεμίζουν.»

Σε παγκόσμιο επίπεδο, αναμένεται να υπάρξει μια «γενική ισοπέδωση» των τιμών των εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων μετά το τέλος της καλοκαιρινής ταξιδιωτικής περιόδου αιχμής, με τα τρέχοντα επιτόκια να είναι μειωμένα κατά 20% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.