Σύνταξη: tourismtoday.gr

Δίψα για καλοκαιρινά ταξίδια έχουν οι Γερμανοί που είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν περισσότερα φέτος στις διακοπές, σύμφωνα με το Flug & Touristik Center.
Ωστόσο, οι οικογένειες διαπιστώνουν μερικές φορές ότι ο προϋπολογισμός τους δεν επαρκεί πλέον για μία απόδραση με αεροπλάνο.

  • Οι κρουαζιέρες εξακολουθούν να τα πηγαίνουν περίφημα στην ζήτηση.
  • Η Ισπανία και η Τουρκία αναμένουν νούμερα ρεκόρ στις αφίξεις από την Γερμανία.
  • Άνοδο καταγράφουν και οι σκανδιναβικές χώρες.
  • Σε ορισμένες περιπτώσεις και τα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων έχουν επίσης επιταχυνθεί και πάλι.

Παρ’ όλα αυτά οι επίμονα υψηλές τιμές προκαλούν αλλαγή στη ζήτηση μόνο για οικογένειες με μικρότερο προϋπολογισμό.

Οι περισσότερες άλλες ομάδες-στόχοι, ιδίως τα ζευγάρια και οι νέοι, είναι εξαιρετικά πρόθυμοι να ξοδέψουν όταν πρόκειται για ταξίδια. Αυτό είναι επίσης αξιοσημείωτο όσον αφορά στις επιχειρήσεις σε Βόρεια Ευρώπη.

Είναι «γνωστό» ότι οι χώρες εκεί είναι ακριβές, λέει η Melanie Kaplan-Reiterer από το Flug & Touristik Center στο Μπενσχάιμ και προσθέτει ότι «οι ταξιδιώτες έχουν γνώση της κατάστασης».

Αυτή η προθυμία για ταξίδια και δαπάνες αντικατοπτρίζεται επίσης στα στοιχεία του παρόχου υπηρεσιών back office με έδρα τη Φρανκφούρτη, το TATS Reisebüro-Spiegel (Travel Agency Mirror).

  • O συνολικός τιμολογούμενος κύκλος εργασιών των ταξιδιωτικών γραφείων κατά το τρέχον τουριστικό έτος είναι κατά μέσο όρο αυξημένος 6,6%.
  • Ο Απρίλιος δεν αποτέλεσε εξαίρεση, με τις αναχωρήσεις να είναι στο 4,5% σε σχέση με το επίπεδο πωλήσεων του 2023.

Η ανάπτυξη οφείλεται κυρίως τομείς σε πτήσεις και «άλλες πωλήσεις», όπως η ενοικίαση αυτοκινήτων και η ταξιδιωτική ασφάλιση.
Οι τουριστικές πωλήσεις και οι κρουαζιέρες τον Απρίλιο ήταν κάτω από τις τιμολογημένες αξίες του προηγούμενου έτους.

Η σημερινή αισιοδοξία τροφοδοτείται κυρίως από τη συνεχιζόμενη καλή εισροή παραγγελιών. Τον Απρίλιο, οι νέες κρατήσεις ήταν στο +2,9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με συνολική άνοδο 10,3% για ταξίδια έως τον Οκτώβριο. Ο τομέας της κρουαζιέρας παρουσιάζει ακόμη και αύξηση 20,7% σε σύγκριση με το τουριστικό έτος 2023.