Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η πόλη Ταορμίνα στη Σικελία στην κορυφή του λόφου ήταν πάντα ένα hotspot του καλοκαιριού. Ωστόσο, αυτό το διάστημα πολλά από τα ξενοδοχεία της είναι σε υψηλή πληρότητα για την εποχή.

Αυτό οφείλεται στο set-jetting την ταξιδιωτική τάση που εμφανίζεται για το 2023.
Η τάση θέλει τους ταξιδιώτες να κάνουν κράτηση σε ένα προορισμό εμπνευσμένο από μια τηλεοπτική σειρά ή μία ταινία.

Έτσι συνέβη και με την Ταορμίνα, λόγω του θρίλερ του HBO «The White Lotus». Η δεύτερη σεζόν του διαδραματίζεται στο ιταλικό νησί (συγκεκριμένα στο San Domenico Palace του Four Seasons).

Η Σικελία δεν είναι ο μόνος προορισμός που επηρεάζεται από την τάση. Σε όλο τον κόσμο, το set-jetting φέρνει ρεκόρ επισκεπτών παντού, από τις ζούγκλες του Περού μέχρι την ύπαιθρο της Βόρειας Ιρλανδίας.

Πώς επηρεάζει το set-jetting τους τουριστικούς προορισμούς

Τα ξενοδοχεία στην Ταορμίνα και σε άλλες πόλεις της Σικελίας αναμένουν ρεκόρ επισκεπτών αυτό το καλοκαίρι.
Τα περισσότερα καταλύματα στην Ταορμίνα έχουν ήδη περιορισμένη διαθεσιμότητα ή είναι γεμάτα.
Το Παρίσι επίσης, θα είναι γεμάτο φέτος χάρη στη ρομαντική ερμηνεία του στο «Emily in Paris», όπως και η λίμνη Κόμο στη βόρεια Ιταλία που ήταν το σκηνικό στο «Succession».

Τουριστικά συμβούλια, ξενοδοχεία και ταξιδιωτικοί πράκτορες έσπευσαν να ανταποκριθούν στην ξαφνική φήμη των προορισμών τους.

Η Λιθουανία ήταν η τοποθεσία των γυρισμάτων της αστυνομικής σειράς «Young Wallander» (καθώς και της δραματικής επιτυχίας του Netflix «Stranger Things»). Η πρωτεύουσα του Βίλνιους ξεκίνησε μια νέα πεζοπορική διαδρομή στις τοποθεσίες όπου γυρίστηκε, η σειρά.

Στη Βόρεια Ιρλανδία, οι τουριστικοί πράκτορες προσφέρουν επισκέψεις στα στούντιο του Μπέλφαστ όπου γυρίστηκε το «Game of Thrones», όπως στο δάσος του Tollymore Forest Park και στις σπηλιές Cushendun.

Οι πολυτελείς ταξιδιωτικές εταιρείες επωφελούνται από την τάση set-jetting

Ορισμένες τουριστικές εταιρείες επωφελούνται επίσης από την τάση του set-jetting με υπερβολικές τιμές.

Η εταιρεία ταξιδιών πολυτελείας Black Tomato προσφέρει τέτοιες εμπειρίες και έχει δει αύξηση 30%.

Οι εμπειρίες του συνδυάζουν πραγματικότητα και μυθοπλασία προσαρμόζοντας μια περιήγηση γύρω από μια κινηματογραφική αφήγηση με πρωταγωνιστή τον ταξιδιώτη.
Πρόσφατα, ξεκίνησαν μια σειρά από επικές εμπειρίες εμπνευσμένες από τον Τζέιμς Μποντ. Αυτά περιλαμβάνουν εκμάθηση ακροβατικών δράσης στο Λονδίνο με τον κασκαντέρ του 007 τον Lee Morrison και yachting στην Κυανή Ακτή σε ένα vintage γιοτ με την ηθοποιό Carole Ashby (η οποία πρωταγωνίστησε στα “Octopussy” και “A View To A Kill” ).

Τα ταξίδια κυμαίνονται από πέντε διανυκτερεύσεις έως οποιοδήποτε χρονικό διάστημα με τιμές από 17.000 ευρώ ανά άτομο.