Η τελευταία ημέρα της γερμανικής ταξιδιωτικής εμπορικής έκθεσης ITB που πραγματοπιείται στο Βερολίνο, αναμένεται να αντιμετωπίσει προβλήματα λόγω των απεργιών στη Lufthansa, στα τρένα της Deutsche Bahn και στο σιδηροδρομικό δίκτυο S-Bahn του Βερολίνου.

Οι απεργίες προγραμματίζονται να ξεκινήσουν την Τετάρτη, μια ημέρα πριν από το κλείσιμο της έκθεσης, η οποία προσελκύει περισσότερους από 24.000 αντιπροσώπους και επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Τα μέλη του προσωπικού εδάφους της Lufthansa του συνδικάτου Verdi σχεδιάζουν το τελευταίο κύμα συνεχιζόμενης απεργίας από τις 8 μ.μ. τοπική ώρα στις 6 Μαρτίου έως τις 7.10 το πρωί του Σαββάτου.

Ο γερμανικός αερομεταφορέας προειδοποίησε για «εκτεταμένες επιπτώσεις» στο πτητικό του πρόγραμμα, που ενδέχεται να επηρεάσουν περισσότερους από 200.000 επιβάτες.

Η διαφορά αμοιβών περιλαμβάνει την απαίτηση αύξησης των μισθών κατά 12% για τους εργαζόμενους ή τουλάχιστον 500 ευρώ το μήνα, όποιο από τα δύο είναι υψηλότερο.

Η Lufthansa έχει προσφέρει αυξήσεις μισθών για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά ο Verdi λέει ότι δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της.

Επτά αεροδρόμια στη Γερμανία επηρεάστηκαν από απεργίες στις 20 Φεβρουαρίου, με τις πτήσεις να επηρεάζουν περίπου 100.000 επιβάτες, ενώ μια άλλη απεργία πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου.

Οι διοργανωτές της ITB προειδοποίησαν για αναστάτωση λόγω της δράσης στη Lufthansa καθώς και της απεργίας των μηχανοδηγών την Πέμπτη και την Παρασκευή που περιορίζει τη μεταφορά στους εκθεσιακούς χώρους του Βερολίνου όπου διοργανώνεται η παράσταση.