Σύνταξη: tourismtoday.gr

Λόγω του ευρωπαϊκού αποκλεισμού και του κλεισίματος εναέριου χώρου στα ρωσικά αεροσκάφη, η Ταϊλάνδη αναμένεται να δει μια έκρηξη στον τουρισμό.

Σύμφωνα με την GlobalData, φέτος οι ταξιδιώτες από τη Ρωσία θα ταξιδέψουν λιγότερο στην Κύπρο, έναν σημαντικό προορισμό για τη ρωσική εξερχόμενη αγορά.
Γι’ αυτό τον λόγο η Ταϊλάνδη εκτιμάται ότι θα υποδεχθεί περισσότερους από 435.000 Ρώσους το 2022.

Η χώρα βλέπει ότι τώρα είναι η ευκαιρία να επενδύσει στην ρωσική αγορά. Και να γίνει σημαντικός προορισμός για τους Ρώσους ταξιδιώτες τα επόμενα χρόνια.

Στόχος της είναι να αυξηθούν οι απευθείας πτήσεις από τη Ρωσία, αλλά και
να διασφαλιστεί ότι οι πληρωμές θα είναι δυνατές, λόγω του ότι μεγάλος αριθμός ρωσικών τραπεζών έχει αποβληθεί από το σύστημα Swift.

Οι αρχές της Ταϊλάνδης επιβεβαίωσαν ότι οι τράπεζες της χώρας, έδειξαν ενδιαφέρον στη ρωσική πρόταση για εισαγωγή του συστήματος πληρωμών Mir για Ρώσους ταξιδιώτες στην Ταϊλάνδη.

Με τους Ρώσους τουρίστες να ξοδεύουν συνολικά 22,5 δις δολάρια το 2021 σε ταξίδια, αυτό τοποθετεί τη Ρωσία στις 10 πρώτες θέσεις παγκοσμίως για τις συνολικές δαπάνες εξερχόμενων τουριστών.

Και η Ταϊλάνδη θέλει να επωφεληθεί σημαντικά από την απαγόρευση της ΕΕ στα ρωσικά ταξίδια, καθώς η αγορά αναγκάζεται να αλλάξει τους προορισμούς που προτιμά λόγω της τρέχουσας κρίσης.