Στη Βουλγαρία, ανακοινώνονται οι συνθήκες λειτουργίας των ξενοδοχείων για τη θερινή περίοδο 2020. Δύο απο τα κύρια μέτρα είναι ότι οι τουρίστες δεν θα εξυπηρετούνται μόνοι στον μπουφέ φαγητού και θα υποχρεούνται να διατηρούν πάντα μια απόσταση.

Το Υπουργείο Τουρισμού της Βουλγαρίας δημοσίευσε ένα σχέδιο λεπτομερών οδηγιών σχετικά με τη λειτουργία των εγκαταστάσεων στέγασης, εστίασης και ψυχαγωγίας μετά την άρση των περιορισμών. Έχουν εγκριθεί από την Υπουργό Τουρισμού κ. Νικολίνα Ανγκέλκοβα και συμφωνήθηκαν με το Υπουργείο Υγείας της χώρας.

Μεταξύ των γενικών κανόνων είναι μια απόσταση μεταξύ ατόμων τουλάχιστον 1,5μ. Τα απολυμαντικά για τους επισκέπτες και το προσωπικό πρέπει να είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή, θα πρέπει να είναι παντού, συμπεριλαμβανομένων του λόμπι, των ανελκυστήρων, της εισόδου των χώρων εστίασης και διασκέδασης και στην περιοχή των εξωτερικών πισινών.

Η χρήση ανελκυστήρων σε ξενοδοχεία είναι περιορισμένη καθώς πρέπει να έχουν ελάχιστο αριθμό ατόμων.

Επιτρέπεται η χρήση πισινών, αλλά χωρίς άλλες πρόσθετες υπηρεσίες.

Σε SPA και άλλα παρόμοια κέντρα ευεξίας ή εγκαταστάσεις διαμονής, θα λειτουργούν μόνο πισίνες – με αυστηρή τήρηση προτύπων υγιεινής και καθαριότητας.

Οι επισκέπτες σε ξενοδοχεία στη Βουλγαρία θα εξυπηρετούνται μόνο σε ανοιχτούς χώρους.

Ένας μπουφές είναι δυνατός, αλλά μόνο εάν το φαγητό βρίσκεται πίσω από ένα διαφανές προστατευτικό και ο υπάλληλος που το σερβίρει φοράει μάσκα και γάντια.

Η διάταξη των τραπεζιών αλλάζει, με απόσταση τουλάχιστον 1,5μ και χωρίς να κάθονται πάνω από 4 άτομα στο ίδιο τραπέζι.

Υπενθυμίζεται ότι η τουριστική περίοδος στη Βουλγαρία ξεκινά την 1η Ιουλίου.