Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η τεχνολογία διαδραματίζει σήμερα έναν καταλυτικό ρόλο σε ό,τι αφορά στο πώς επιλέγουμε τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα στα οποία διαμένουμε κατά τη διάρκεια των διακοπών και φυσικά, το πώς οργανώνουμε τα ταξίδια μας.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι τεχνολογικές εξελίξεις που καθορίζουν τις ταξιδιωτικές μας αποφάσεις. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, η βιωσιμότητα και οι φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές των εταιρειών παίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο και επηρεάζουν σημαντικά τις επιλογές μας.

Σύμφωνα με έρευνα της Booking.com, ο βιώσιμος τουρισμός κερδίζει «έδαφος» και όλο περισσότεροι είναι οι ταξιδιώτες οι οποίοι προτιμούν να διαμένουν πλέον σε φιλικά προς το περιβάλλον ξενοδοχεία κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Πρόκειται για μία τουριστική τάση που αναμένεται να σημειώσει ακόμη μεγαλύτερη άνοδο στο άμεσο μέλλον. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το 73% των παγκόσμιων ταξιδιωτών εκφράζουν την πρόθεση να διαμείνουν σε ένα eco-friendly κατάλυμα το 2020, ενώ το 70% δηλώνει ότι θα ήταν πολύ πιθανό να επιλέξει να μείνει ξανά σε ένα τουριστικό κατάλυμα ή ένα ξενοδοχείο το οποίο γνωρίζει ότι ακολουθεί «πράσινες» πρακτικές.

Το 55% των παγκόσμιων ταξιδιωτών, ισχυρίζεται πως είναι περισσότερο αποφασισμένο να κάνει πιο οικολογικές επιλογές σε ό,τι αφορά στα ταξίδια του, σε σχέση με το παρελθόν.

Οι οικολογικές επιλογές που κάνουν τη διαφορά

Οι επιλογές για την οργάνωση ενός ταξιδιού που είναι περισσότερο φιλικό προς το περιβάλλον, δεν σταματούν βέβαια στο κομμάτι της μετακίνησης ή της διαμονής. Διότι έπειτα από την κράτηση σε ένα οικολογικό ξενοδοχείο και την εύρεση της πιο «πράσινης» αεροπορικής εταιρείας, ο σύγχρονος ταξιδιώτης προσπαθεί να περιορίσει τις επιδράσεις που θα έχει το ταξίδι του στο περιβάλλον, μέσα από μία σειρά eco-friendly λύσεων.