Η Ελβετία πρωτοστατεί διαρκώς σε βιώσιμες πρωτοβουλίες και πιο πράσινες αποδράσεις για τους τουρίστες του πλανήτη.

Η Ελβετία είναι μια χώρα που έχει ευλογηθεί με μερικές από τις πιο όμορφες δημιουργίες της φύσης – από τις τιρκουάζ λίμνες, τα εκπληκτικά βουνά και την άφθονη χλωρίδα και πανίδα μέχρι τον καθαρό αέρα της – καθιστώντας την έναν από τους πιο διάσημους και φιλόδοξους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο.

Σύμφωνα με τις ανάγκες του σημερινού ταξιδιώτη για αυθεντικότητα, εγγύτητα στη φύση και προσεκτική κατανάλωση, η Switzerland Tourism εισήγαγε τη στρατηγική βιωσιμότητας της Ελβετίας, με στόχο να καταστήσει τη χώρα τον πιο βιώσιμο ταξιδιωτικό προορισμό στον κόσμο.

Αυτό το πρόγραμμα είναι μια μεταμορφωτική νέα στάση για τα ταξίδια και τον τουρισμό που ταιριάζει ακριβώς με τα οικολογικά διαπιστευτήρια της χώρας και καλύπτει ολόκληρη την ελβετική τουριστική βιομηχανία. Απευθύνεται σε οποιονδήποτε και σε όλους, συμπεριλαμβανομένων των ντόπιων, που αναζητούν βιώσιμες επιλογές ενώ ταξιδεύουν εντός της χώρας.

Η βιωσιμότητα είναι ένα εγγενές μέρος της Ελβετίας εδώ και δεκαετίες. Οι Ελβετοί ηγούνται περίφημα χαμηλών απορριμμάτων/ βιώσιμου τρόπου ζωής, μοιράζονται ένα κοινό πάθος για την οικιακή ανακύκλωση, επιλέγοντας τα δημόσια μέσα μεταφοράς αντί των ιδιωτικών οχημάτων και μεγάλη αγάπη για την ύπαιθρο.

Ακολουθούν μερικοί παράγοντες που θα βοηθήσουν τον περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένο παγκόσμιο ταξιδιώτη να επιλέξει την Ελβετία έναντι οποιουδήποτε άλλου προορισμού, ως το ιδανικό μέρος για να απολαύσει διακοπές χωρίς άγχος μέσα στη φύση στην πιο αγνή της μορφή.

Η SBB (Swiss Federal Railways), η μεγαλύτερη εταιρεία μεταφορών της χώρας, παράγει το 90% της ηλεκτρικής ενέργειας για τα τρένα της από υδροηλεκτρική ενέργεια!
Το τελεφερίκ Staubern – το πρώτο τελεφερίκ στον κόσμο που λειτουργεί με μπαταρίες που οδηγεί στην κορυφή, βασίζεται αποκλειστικά στην ηλιακή ενέργεια.
Το e-bus by PostBus στο Ιντερλάκεν, επιτρέπει στους ταξιδιώτες να εξερευνήσουν την πόλη άνετα. Για τη φόρτιση της μπαταρίας του, το PostBus βασίζεται εξ ολοκλήρου σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και βασίζεται στον φυσικό πόρο της υδροηλεκτρικής ενέργειας.
Η γοητευτική πόλη του Zermatt, που είναι πιο διάσημη για την έδρα της κορυφής Matterhorn, είναι μια πόλη χωρίς αυτοκίνητα και είναι προσβάσιμη μόνο με τρένο ή με τα πόδια.

Η Ελβετία είναι επίσης γεμάτη εκπλήξεις όταν πρόκειται για μια σειρά από φιλικές προς τον πλανήτη, βιώσιμες εμπειρίες που μπορείτε να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων.

Απολαύστε τη φύση από κοντά, από κοντά και από πρώτο χέρι

Η Ελβετία ενθαρρύνει την εξερεύνηση της χώρας με τα πόδια και προσφέρει αμέτρητες ευκαιρίες πεζοπορίας, από μονοήμερες πεζοπορίες για οικογένειες στο Εθνικό Πάρκο της Ελβετίας έως πεζοπορίες τις τελευταίες μέρες. Μπορείτε να κάνετε τη δεκαήμερη βόλτα κατά μήκος του Waldstätterweg με το ελβετικό μονοπάτι να σας οδηγεί γύρω από τη λίμνη της Λουκέρνης που σας αφήνει δέος με τη γραφική της τελειότητα και σας μεταφέρει σε έναν άλλο κόσμο με κάθε ιστορικό χώρο που περνάτε στην πορεία! Υπάρχουν επίσης περισσότερα από 12.000 χιλιόμετρα τυποποιημένων ποδηλατικών διαδρομών με πινακίδες σε όλη την Ελβετία. Τα πολλά ελκυστικά μονοπάτια κατά μήκος των όχθες των ποταμών και των λιμνών, με μόνο μικρά ανηφορικά τμήματα, αποτελούν ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Με εύκολες ενοικιάσεις και διασυνδεδεμένους σιδηροδρόμους, μπορείτε πάντα να συνδυάσετε μια εμπειρία ποδηλάτου με τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να καλύψετε κάθε γωνιά αυτής της όμορφης χώρας.

Καταναλώστε τοπικά προϊόντα

Η Ελβετία είναι γνωστή για την παγκόσμιας κλάσης κουζίνα και φιλοξενία της. Αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν, ωστόσο, είναι ότι η Ελβετία είναι επίσης ένα προπύργιο της γαστρονομικής εμπειρίας που βασίζεται στη φύση. Πολλά εστιατόρια στη χώρα χρησιμοποιούν εποχιακά και τοπικά προϊόντα για να δημιουργήσουν αυθεντικά πιάτα που φέρνουν τη φύση στο πιάτο με βιώσιμο τρόπο.

Την 1η Οκτωβρίου φέτος, η χώρα γιορτάζει επίσης την Παγκόσμια Ημέρα Χορτοφαγίας. Για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να ακολουθήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής και να βοηθήσουν στη διάσωση του πλανήτη, η Ελβετία θα γίνει χορτοφαγική για μια μέρα!

Την ημέρα του Swisstainable Veggie, πάνω από 1200 τοπικά εστιατόρια και επιχειρήσεις θα συμμετάσχουν στην επιτυχία αυτής της προσπάθειας, προσφέροντας ένα μενού μόνο για χορτοφάγους για μια μέρα.

Οι ταξιδιώτες μπορούν να μείνουν περισσότερο και να χαλαρώσουν και να βιώσουν έναν στενότερο δεσμό μεταξύ τους και με τη φύση αναλαμβάνοντας δραστηριότητες όπως ξυπόλητη πεζοπορία, καταδύσεις σε λίμνες, e-bike και μονοπάτια γιόγκα. Όλες αυτές οι εμπειρίες μπορούν να κάνουν κάποιον να νιώσει σαν στο σπίτι του στη χώρα, χαλαρώνοντας διατηρώντας παράλληλα το άγχος μακριά. Συχνά, οι επισκέπτες παρατείνουν τη διαμονή τους στην Ελβετία, ώστε να μπορούν να απολαύσουν την πλήρη ελβετική εμπειρία και να επιστρέψουν πλήρως ανανεωμένοι.

Grand Tour με τρένο

Στο Grand Train Tour of Switzerland, τρένα με πανοραμική θέα, σας μεταφέρουν σε όλα τα αξιοθέατα και τα αξιοθέατα της Ελβετίας — από παγετώνες έως λίμνες, βουνά έως πόλεις, όλο το χρόνο. Αυτό συνιστάται ιδιαίτερα επειδή ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο παράγει 13 φορές περισσότερο CO2 από ένα σιδηροδρομικό και η σιδηροδρομική κυκλοφορία συμβάλλει μόνο κατά 0,2% στις συνολικές εκπομπές CO2 της συνολικής κυκλοφορίας! Μόνο οι πεζοί και τα ποδήλατα είναι πιο οικολογικά από τα ελβετικά τρένα!

Το Swisstainable δεν είναι απλώς μια ακόμη πιστοποίηση, αλλά ένας νέος τρόπος ζωής για τους παγκόσμιους ταξιδιώτες τις επόμενες μέρες.