Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η παραλλαγή Delta έχει αλλάξει τη στάση και τον σχεδιασμό των Αμερικανών ταξιδιωτών. Αυτό δείχνει η τελευταία έρευνα παρακολούθησης του Longwoods International.

  • Περίπου το 66% έχει αναβάλει τα ταξίδια ειδικά λόγω της παραλλαγής. Πριν από δύο εβδομάδες το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 25%.
  • Το 34 % δήλωσε ότι η παραλλαγή Delta θα “επηρεάσει σημαντικά τις ταξιδιωτικές τους αποφάσεις” τους επόμενους έξι μήνες. Ποσοστό σημαντικά αυξημένο από το 21% που είχε αναφερθεί πριν από ένα μήνα, σε προηγούμενη μελέτη.

Τα νέα κρούσματα δημιουργούν ανασφάλεια

“Τα νέα για αυξανόμενους αριθμούς μόλυνσης, νοσηλείας και θανάτων αλλάζουν την αντίληψη για την ασφάλεια σε ορισμένους ταξιδιώτες, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Longwoods International Εμίρ Εϊλον.

Τον προγραμματισμό ταξιδιών επηρεάζουν οι λοιμώξεις μεταξύ των εμβολιασμένων και παιδιών”.

Οι ταξιδιώτες δείχνουν επίσης λιγότερη προθυμία στο να ανοίξουν τις δικές τους κοινότητες στους επισκέπτες. Κι αυτό γιατί αυξάνονται ξανά τα κρούσματα κορωνοϊού. Πριν από δύο μήνες υπέρ ήταν το 67%. Και τώρα, στην τελευταία έρευνα υπέρ είναι μόλις το 47%.

Όσον αφορά στον αριθμό των ταξιδιωτών που αισθάνονται ασφαλείς να τρώνε σε τοπικά εστιατόρια και να ψωνίζουν σε τοπικούς λιανοπωλητές, το σύνολο μειώθηκε. Από 74% που ήταν στα τέλη Ιουνίου έφτασε στο 60% στις αρχές Αυγούστου.