Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η νέα εφαρμογή της Revolut «Stays», θα μπορούσε να απειλήσει την κερδοφορία των κορυφαίων ταξιδιωτικών εμπορικών σημάτων σε Ευρώπη και ΗΠΑ, λέει η GlobalData.

Η εφαρμογή προσφέρει λύση κρατήσεων από άκρο σε άκρο ως «συνδεδεμένο ταξίδι». Και όλα αυτά σε απευθείας επαφή στο σπίτι με πελάτες που διψούν για ταξίδια. Και αναζητούν προσφορές στο διαδίκτυο.

«Η εφαρμογή της Revolut επιτρέπει στους ταξιδιώτες να κάνουν κράτηση για καταλύματα που κυμαίνονται από B&B έως πολυτελή, λέει η Γιοχάνα Μπονχιλ-Σμιθ αναλύτρια Ταξιδίων και Τουρισμού στην GlobalData.

Και τους προσφέρει λύσεις πληρωμής και συναλλαγματικές ισοτιμίες νομίσματος χωρίς τέλη. Ο διαδικτυακός ταξιδιωτικός χώρος κυριαρχείται από μεγάλες βιομηχανικές μάρκες. Όπως οι Booking Holdings, Expedia Group και TripAdvisor.

Η Booking Holdings εργάζεται για τη λύση κρατήσεων από άκρο σε άκρο ως «συνδεδεμένο ταξίδι» εδώ και αρκετό καιρό. Αλλά δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Η Revolut μπορεί να άδραξε μια ευκαιρία στην αγορά την κατάλληλη στιγμή».

Οι παράγοντες που θα βοηθήσουν την επιτυχία της εφαρμογής

Διάφοροι παράγοντες είναι πιθανό να βοηθήσουν την επιτυχία της εφαρμογής, με τον πιο σημαντικό παράγοντα να είναι η μεγάλη ζήτηση για ταξίδια.

Σύμφωνα με την GlobalData διαπίστωσε η ζήτηση είναι υψηλότερη για εσωτερικά ταξίδια (43%) το 2021.

Ωστόσο, τα ταξίδια σε διαφορετική ήπειρο (37%) και άλλες χώρες της ίδιας ηπείρου (29%) είναι επίσης υψηλά.

Παρόλο που οι διεθνείς ταξιδιωτικοί περιορισμοί απειλούν την ανάκαμψη των διεθνών ταξιδιών το 2021, η εγχώρια αγορά θα συνεχίσει να ευημερεί.

Δεδομένου ότι η εφαρμογή καλύπτει όλες τις βάσεις της αγοράς, αυτό δεν θα επηρεάσει τη δημοτικότητα της Revolut.

«Η Revolut έχει ήδη μια μεγάλη υπάρχουσα πελατειακή βάση, επισημαίνει η Γιοχάνα Μπονχιλ-Σμιθ.

Αυτή τη στιγμή έχει 16 εκατομμύρια παγκόσμιους χρήστες. Και αποτιμήθηκε πρόσφατα σε 33 δις δολάρια στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης. Αποδεικνύοντας την ανταγωνιστική της στάση στην αγορά.

Μετά την κράτηση, οι πελάτες θα λάβουν επιστροφή χρημάτων έως και 10%. Η τιμή και η αξία αυτή τη στιγμή παίζουν τον μεγαλύτερο ρόλο στην κράτηση καταλύματος για το 47% των ταξιδιωτών, σύμφωνα με έρευνα της GlobalData.

Επομένως, κάθε μορφή εξοικονόμησης και «value for money» θα είναι ευπρόσδεκτη από τους ταξιδιώτες. Κι αυτό κάνει την κράτηση μέσω Revolut πιο ελκυστική».