Καθώς οι τουριστικοί προορισμοί στη Μέση Ανατολή διευρύνουν την απήχησή τους και επεκτείνουν τις προσφορές τους για να προσελκύσουν , οι παγκόσμιοι υπουργοί τουρισμού συγκλήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής Επενδύσεων στον Τουρισμό Μέσης Ανατολής 2022 στην Παγκόσμια Σκηνή της Arabian Travel Market (ATM).

Στόχος του ήταν να ρίξει τα φώτα της δημοσιότητας στην πρόσβαση στη χρηματοδότηση έργων στην εποχή μετά τον COVID-19 και να συζητήσει τις επενδυτικές ευκαιρίες και τις προκλήσεις για τον τουρισμό προορισμού στην περιοχή.

Σύμφωνα με πρόσφατες προβλέψεις, η συνολική συνεισφορά της ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας στο ΑΕΠ των χωρών της Μέσης Ανατολής αναμένεται να φτάσει περίπου τα 486,1 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ έως το 2028. Οι κυβερνήσεις σε όλη την περιοχή προσελκύουν τεράστιες επενδύσεις στην τουριστική τους βιομηχανία, με το Μπαχρέιν να προσελκύει 492 δολάρια εκατομμυρίων επενδύσεων κεφαλαίου τουρισμού το 2020, για παράδειγμα, και το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας δεσμεύει 1 τρισεκατομμύριο δολάρια στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού έως το 2030.