Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η τουριστική βιομηχανία ενώνεται για να βοηθήσει τους διεθνείς ταξιδιώτες να βρουν βιώσιμες επιλογές.
Η Ένωση Ταξιδίων ΗΠΑ (U.S. Travel Association), δημιουργεί με την υποστήριξη του Συνασπισμού Βιώσιμων Ταξιδίων (Sustainable Travel Coalition) γι’ αυτό τον σκοπό την νέα πλατφόρμα, JourneyToClean.

  • Πάνω από το 90% το ταξιδιωτών θέλει βιώσιμες επιλογές.
  • Το 65% αναζητά φιλικές προς το περιβάλλον μεταφορές και καταλύματα.

«Οι ταξιδιώτες και οι επιχειρήσεις απαιτούν πιο βιώσιμες επιλογές και ο κλάδος μας εξελίσσεται για να καλύψει τις ανάγκες των ταξιδιωτών τώρα και για το μέλλον», υπογραμμίζει ο Geoff Freeman, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της U.S. Travel Association.

Η JourneyToClean, βοηθά τους ταξιδιώτες να λαμβάνουν αποφάσεις για κάθε μέρος της ταξιδιωτικής εμπειρίας. Από τη φάση προγραμματισμού και κράτησης έως τη μεταφορά, τη διαμονή και τα αξιοθέατα.

Στόχος της είναι να ενημερώσει για το τι ήδη κάνουν πάνω από 50 τουριστικές εταιρείες για να βοηθήσουν στην προστασία του πλανήτη.

Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα, οι ταξιδιώτες μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα τις βιώσιμες επιλογές σε όλο το τουριστικό οικοσύστημα και να λάβουν αποφάσεις που ευθυγραμμίζονται με τις αξίες τους.

Μελέτες δείχνουν ότι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους νεότερους Αμερικανούς. Αυτό είναι μια ισχυρή ένδειξη ότι η ανάγκη για βιώσιμες ταξιδιωτικές επιλογές θα αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου.

Πολλές εταιρείες και επιχειρήσεις της ταξιδιωτικής βιομηχανίας εργάζονται για να κάνουν πράγματα όπως η μείωση των εκπομπών άνθρακα, η διατήρηση των πόρων, η μείωση των αποβλήτων και η προστασία των φυσικών αξιοθέατων.

Η πλατφόρμα JourneytoClean υπογραμμίζει τέτοιες προσπάθειες αφιερώνοντας σελίδες στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι διαδικτυακές πλατφόρμες κρατήσεων για να βοηθήσουν τους ταξιδιώτες να λαμβάνουν φιλικές προς το περιβάλλον αποφάσεις.
Για παράδειγμα, παρουσιάζει προγράμματα βιωσιμότητας, στην σελίδα:

  • «Καταλύματα & Θέρετρα», όπου υπάρχουν πληροφορίες για ακίνητα που δίνουν έμφαση στις βιώσιμες πρακτικές.
  • «Προορισμοί», οι χρήστες μπορούν να βρουν προορισμούς που δίνουν έμφαση στις φιλικές προς το περιβάλλον προσπάθειες.
  • «Ταξιδεύοντας» είναι οι προσπάθειες των αεροπορικών εταιρειών για πιο φιλικές προς το κλίμα πτήσεις.

Μερικές από τις γνωστές ταξιδιωτικές εταιρείες και επιχειρήσεις που εμφανίζονται στο JourneytoClean περιλαμβάνουν τις American Airlines, Delta Air Lines, Expedia, Google Travel, Hilton, Marriott, Disney Parks & Resorts και άλλα.

Η νέα πλατφόρμα θα ανανεώνεται τακτικά με νέες μελέτες και προσπάθειες που αντικατοπτρίζουν τις ενέργειες βιωσιμότητας του κλάδου.