Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Airbnb στην Ιαπωνία θέλει να προσελκύσει περισσότερους ξένους τουρίστες σε αγροτικές περιοχές.
Για τον λόγο αυτό προσφέρει ένα παλιό, παραδοσιακό ιαπωνικό σπίτι, το κομίνκα (kominka), που συνήθως βρίσκεται στη μέση του πουθενά, στην ύπαιθρο.

Τα περισσότερα παλιά σπίτια χρειάζονται ανακαίνιση και μπορούν να ενοικιαστούν σχετικά φθηνά. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον στην τουριστική βιομηχανία για την αγορά αυτών των σπιτιών και την προσφορά τους σε τουρίστες που γοητεύονται από τον ιαπωνικό πολιτισμό.

Η Airbnb βασίζεται στο κομίνκα

Η Airbnb ανακοίνωσε τώρα ότι θα προσφέρει το kominka σε μεγαλύτερη κλίμακα από το μινπάκου (minpaku) που είναι τα ιδιωτικά καταλύματα που ενοικιάζονται σε τουρίστες.

Το ιαπωνικό παρακλάδι της αμερικανικής εταιρείας εκτιμά ότι οι ξένοι τουρίστες που ενδιαφέρονται για την πιο παραδοσιακή Ιαπωνία θα επωφεληθούν από την προσφορά.

Άλλωστε, σε ένα κομίνκα ζείτε ακριβώς όπως φαντάζεστε την παραδοσιακή Ιαπωνία.
Κάθεστε στο πάτωμα γύρω από ένα ιρόρι (παραδοσιακή βυθισμένη σόμπα) και κοιμάστε σε ένα φουτόν. Και όλα αυτά μακριά από τη φασαρία στα μέρη που είναι δημοφιλή στους τουρίστες.

Προσέλκυση περισσότερων τουριστών στις αγροτικές περιοχές

Δεδομένου ότι τα κομίνκα είναι επίσης πιο πιθανό να βρεθούν σε αγροτικές περιοχές, η τάση αυτή αποτελεί επίσης μια ευκαιρία για τις μικρές πόλεις να επωφεληθούν από τον τουρισμό.
Συνήθως, ο τουρισμός συγκεντρώνεται σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όπως το Τόκιο, το Κιότο κ.λπ.

Η ενθάρρυνση της διατήρησης και προώθησης των παραδοσιακών ιαπωνικών σπιτιών, γνωστών ως kominka, θα μπορούσε να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες στις αγροτικές περιοχές και να ενισχύσει την τοπική οικονομία.

Επιπλέον, η πρωτοβουλία αυτή μπορεί να είναι ιδιαίτερα ελκυστική για τους ψηφιακούς νομάδες, μια ομάδα που η ιαπωνική κυβέρνηση επιθυμεί να προσελκύσει στη χώρα.

Ένα άλλο όφελος που βλέπει η Airbnb είναι ότι η τουριστική βιομηχανία της Ιαπωνίας υποφέρει από τεράστια έλλειψη εργατικού δυναμικού. Ωστόσο, το minpaku απαιτεί μόνο λίγους υπαλλήλους, οπότε το σύστημα είναι ενδιαφέρον για τη βιομηχανία. Επιπλέον, η Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι θα απλοποιήσει τις απαιτήσεις για τη λειτουργία του μινπάκου.