Η Tui Group άνοιξε έναν «ψηφιακό κόμβο» στην πορτογαλική πόλη Πόρτο για να υποστηρίξει τις τεχνολογικές της εξελίξεις σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη.

O νέος κόμβος θα «ενδυναμώσει» τις τεχνολογικές δυνατότητες της Tui που είναι «κλειδί για τη μετατροπή της σε μια παγκόσμια εταιρεία ψηφιακής πλατφόρμας ταξιδιών και αναψυχής».

Η εταιρεία διαθέτει 150 ειδικούς τεχνολογίας που εργάζονται σε εφαρμογές για κινητά, συστήματα πληρωμών και τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας σε όλες τις πλατφόρμες της, ενώ έχει ήδη τεχνολογικούς κόμβους στην Πολωνία και την Ινδία.

Ο Sebastian Ebel, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Tui, δήλωσε: «Έχουμε μια μακροχρόνια και επιτυχημένη συνεργασία με την Πορτογαλία ως δημοφιλή ταξιδιωτικό προορισμό για τους πελάτες μας.

«Τώρα επεκτείνουμε το αποτύπωμά μας στην Πορτογαλία ανοίγοντας το Digital Hub Porto, με ομάδες που φέρνουν πλούσια τεχνολογική εμπειρία και δημιουργικότητα στην Tui και ενισχύουν τις δικές μας τεχνολογικές δυνατότητες.

«Η παροχή νέων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών για τους πελάτες μας με παράλληλη διασφάλιση υψηλών προτύπων ποιότητας είναι το κλειδί για τον μετασχηματισμό μας».

Η Tui σχεδιάζει να προσλάβει περισσότερα μέλη της ομάδας στο Πόρτο τους επόμενους μήνες, ανεβάζοντας το σύνολο σε 200 μέχρι το τέλος του 2024.

Το 2017, η Tui και ο πάροχος υπηρεσιών πληροφορικής Cocus δημιούργησαν μια συνεργασία για την παροχή ενός κόμβου ανάπτυξης λογισμικού στην Πορτογαλία, υποστηρίζοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Tui.

Η Tui και η Cocus συμφώνησαν τώρα να μεταφέρουν αυτόν τον κόμβο για να γίνει μέρος του οργανισμού Tui ως Digital Hub.