Το Υπουργείο Κληρονομιάς και Τουρισμού του Ομάν έχει ξεκινήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο ανάπτυξης στις επαρχίες Muscat, Al Dakhiliyah, South Al Sharqiyah, Dhofar και Musandam και επίσης επεξεργάζεται σχέδια για τις υπόλοιπες επαρχίες.

Στο πλαίσιο του σχεδίου, στοχεύει στην προσέλκυση επενδύσεων περίπου 7,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ μεταξύ 2021 και 2023. Από αυτό, οι προγραμματισμένες επενδύσεις ύψους 1,7 OMR έχουν ήδη επιτευχθεί.

Το σχέδιο περιλαμβάνει τη θέσπιση συστήματος διακυβέρνησης και την ενημέρωση του νομικού πλαισίου με αναθεώρηση και ενημέρωση του τουριστικού νόμου και των εκτελεστικών του κανονισμών, αναθεώρηση και ενημέρωση του νόμου περί πολιτιστικής κληρονομιάς, έκδοση εκτελεστικού κανονισμού για το νόμο, αναθεώρηση και ενημέρωση πλαισίων που σχετίζονται με ολοκληρωμένα τουριστικά συγκροτήματα και συμβάσεις και αναπτυξιακή συμφωνία για τη χορήγηση κινήτρων και διευκολύνσεων για επενδυτικά έργα.

Ο υπουργός Κληρονομιάς και Τουρισμού του Ομάν, Salim Mohammed Al Mahrouqi, δήλωσε ότι το σχέδιο προέρχεται από διάφορες πρωτοβουλίες και έργα και προγράμματα οικονομικής διαφοροποίησης που εντάσσονται στη στρατηγική του Ομάν για τον τουρισμό, η εφαρμογή της οποίας εκτείνεται έως το 2040. Πρόσθεσε ότι ορισμένες πρωτοβουλίες έχουν τροποποιηθεί ή προστέθηκε σύμφωνα τόσο με τις τρέχουσες εξελίξεις όσο και με το Oman Vision 2040.

Ο Υπουργός πρόσθεσε ότι στόχος είναι να επιτευχθούν γρήγορα κέρδη στον κλάδο μέσω έργων προτεραιότητας που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η τουριστική αγορά και η συνέχιση του σχεδίου ανάκαμψης του τουριστικού τομέα από τον COVID-19 και η υποστήριξη έργων των οποίων η υλοποίηση έχει επηρεαστεί από την πανδημία.