Σύνταξη: tourismtoday.gr

«Πώς μπορώ να αυξήσω τις απευθείας κρατήσεις μου;» Αυτή είναι μια ερώτηση που απασχολεί πολλούς ανεξάρτητους ξενοδόχους.
Η Trivago για να τους προσφέρει όχι απλώς μια απάντηση αλλά και μια αποτελεσματική και οικονομική λύση, ανέπτυξε το Rate Connect.

Πρόκειται για ένα εργαλείο που βοηθά τους ξενοδόχους να κατευθύνουν τους πιθανούς πελάτες απευθείας στον ιστότοπο τους για απευθείας κρατήσεις.

Τι είναι το Rate Connect

Το Rate Connect σχεδιάστηκε για να βοηθήσει ανεξάρτητους ξενοδόχους να αυξήσουν τις απευθείας κρατήσεις και να μειώσουν το κόστος κατανομής.
Παρέχει τη δυνατότητα να προωθείτε τις τιμές του ιστότοπου σας στην Trivago (με έναν σύνδεσμο προς τη σελίδα κρατήσεων σας).

Όταν οι ταξιδιώτες κάνουν κλικ στις διαφημιζόμενες τιμές του ιστότοπου σας, η Trivago τους μεταφέρει απευθείας στην σελίδα του ξενοδοχείου, για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία απευθείας κράτησης. Αυτό επιτρέπει στους ξενοδόχους να:

  • Διατηρήσουν τον έλεγχο της σχέσης με τον πελάτη.
  • Αναπτύξουν την εμπορική επωνυμία τους.
  • Αποκτήσουν σταθερή πελατεία.

Τα οφέλη του Rate Connect

Οι ξενοδόχοι πο προωθούν τις τιμές του ιστότοπου τους με το Rate Connect, ανοίγουν ένα νέο κανάλι, για να δημιουργήσουν μια πιο υγιή ισορροπία μεταξύ της κατανομής των απευθείας και των έμμεσων κρατήσεων. Αυτό είναι σημαντικό, γιατί:

  • Όσο περισσότεροι ταξιδιώτες κάνουν κράτηση απευθείας μέσω της Τrivago, τόσο λιγότερο θα βασίζονται οι ξενοδόχοι σε κρατήσεις μέσω τρίτων.
  • Τα ξενοδοχεία προσελκύουν δυνητικούς πελάτες οι οποίοι προτιμούν να κάνουν απευθείας κράτηση στο κατάλυμα.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο Rate Connect

  • Να έχετε εγγραφεί στο Trivago Business Studio.
  • Να έχετε μηχανή κρατήσεων από έναν πάροχο συνδεσιμότητας που συνεργάζεται με την Trivago.

Πόσο κοστίζει το Rate Connect

Το Rate Connect προσφέρει τρεις τύπους καμπάνιας. Πληρωμή ανά κλικ, πληρωμή ανά κράτηση και πληρωμή ανά διαμονή (η διαθεσιμότητά τους εξαρτάται από τη διαμόρφωση που έχει γίνει με τους παρόχους συνδεσιμότητας).

  • Πληρωμή ανά κλικ: Ορίζετε τον μηνιαίο προϋπολογισμό και πληρώνετε μόνο για τα κλικ που λαμβάνετε στις τιμές του ιστότοπου σας.
    Το ποσό της πληρωμής ενδέχεται να ισούται με τον προϋπολογισμό που ορίζετε ή να είναι μικρότερο.
  • Πληρωμή ανά κράτηση: Επιλέγτε ένα από τα διαθέσιμα ποσοστά προμήθειας και να πληρώνετε αυτό το σταθερό ποσοστό για κάθε απευθείας κράτηση που λαμβάνετε.
  • Πληρωμή ανά διαμονή: Το ποσοστό προμήθειας που επιλέγετε θα χρεώνεται επί των απευθείας κρατήσεων των πελατών μετά την ολοκλήρωση της διαμονής τους.

Η Trivago δεν χρεώνει για τις ακυρωμένες κρατήσεις, εκτός εάν διατηρήσετε μέρος ή το σύνολο της αξίας της κράτησης.

Επίσης, δεν υπάρχει κόστος εγγραφής ή τέλος συνδρομής στο Rate Connect. Ωστόσο, οι χρεώσεις του παρόχου συνδεσιμότητας σας ενδέχεται να εξακολουθούν να ισχύουν.

Προτεινόμενος μηνιαίος προϋπολογισμός

Η Trivago παρέχει προτάσεις προϋπολογισμού, για να σας βοηθήσει να επιλέξετε έναν βέλτιστο προϋπολογισμό για την καμπάνια πληρωμής ανά κλικ.

Αυτές οι προτάσεις βασίζονται σε διάφορους παράγοντες, όπως το επίπεδο προβολής που θέλετε να επιτύχετε, τις συνθήκες της συγκεκριμένης αγοράς και τον εκτιμώμενο αριθμό κλικ που θα λάβει η καμπάνια σας.

Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τον προϋπολογισμό σας για την καμπάνια σας. Κάθε νέος προϋπολογισμός που θα ορίζετε θα τίθεται σε ισχύ στην αρχή του επόμενου ημερολογιακού μήνα.

Αλλαγή από μία καμπάνια σε μία άλλη

Έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε μια άλλη καμπάνια που είναι διαθέσιμη για εσάς.

Επιλογή παύσης της καμπάνιας Rate Connect

Μπορείτε να θέσετε σε παύση και κατόπιν να συνεχίσετε την καμπάνια σας ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Ακόμη και αν κλείσετε για μια σεζόν, αυτό δε σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες δεν ελέγχουν τις τιμές για την επόμενη, με την ελπίδα να κλείσουν μια ακαταμάχητη προσφορά.
Γι’ αυτό καλό θα είναι να συνεχίζετε να προβάλλετε τις τιμές του ιστότοπου σας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και να αξιοποιείτε τους αλγόριθμους της Trivago.

Πώς θα βελτιστοποιήσετε την απόδοση της καμπάνιας

Η Trivago θα συμβάλλει σημαντικά στη βελτιστοποίηση της απόδοσης για εσάς, κάθε μέρα.
Προσαρμόζει αυτόματα την προσφορά σας καθημερινά, για να διασφαλίζει ότι η καμπάνια σας παραμένει ανταγωνιστική σε σχέση με άλλους διαφημιζόμενους.

Επιπλέον, η λειτουργία αυτοματοποιημένης επιλογής αγοράς θα στοχεύει μόνο αγορές υψηλής καταναλωτικής δυνατότητας με τις τιμές του ιστότοπου σας. Αυτό, εξασφαλίζει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και περισσότερες μετατροπές σε κρατήσεις για το κατάλυμα σας. Ενώ και η επιλογή των αγορών βελτιστοποιείται ειδικά για την καμπάνια σας.

Πώς μπορώ να αποκτήσω το Rate Connect

Το Rate Connect είναι διαθέσιμο στο Trivago Business Studio, την πλατφόρμα metasearch marketing που χρησιμοποιούν οι ξενοδόχοι σε ολόκληρο τον κόσμο για να προωθούν τα καταλύματα τους.

Όταν επιβεβαιώσετε ότι ο πάροχος συνδεσιμότητας σας συνεργάζεται με την Trivago επικοινωνήστε πρώτα μαζί του και ζητήστε να συνδεθούν οι τιμές του ιστότοπου σας και η διαθεσιμότητα σας. Στη συνέχεια, δημιουργήστε μια καμπάνια Rate Connect στο Business Studio.

Οι ξενοδόχοι που έχουν ήδη τον δωρεάν σύνδεσμο κρατήσεων της Trivago μπορούν να συνδεθούν στο Business Studio και να ξεκινήσουν μια καμπάνια Rate Connect χωρίς να χρειάζεται να επικοινωνήσουν με τον πάροχο συνδεσιμότητας τους.

Πώς θα ξεκινήσετε μια καμπάνια Rate Connect

Είναι πανεύκολο. Ακολουθήστε αυτά τα εύκολα βήματα αφού συνδεθείτε στο Trivago Business Studio:

Κάντε κλικ στην επιλογή Rate Connect στο επάνω μέρος της αρχικής σελίδας.
Δημιουργήστε την καμπάνια της προτίμησης σας.
Πληκτρολογήστε τα στοιχεία χρέωσής σας.
Θα σας αποσταλεί ένα email για επιβεβαίωση, όταν η καμπάνια σας Rate Connect αρχίσει να προβάλλεται στην Trivago.