Σύνταξη: tourismtoday.gr

Καθώς η κρίση του κόστους ζωής συνεχίζει να σαρώνει οι επιχειρήσεις φιλοξενίας πιέζονται να διατηρήσουν την κερδοφορία τους. Παράλληλα θα πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους πελάτες τους.

Σύμφωνα με την HotStats, ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους με τους οποίους τα ξενοδοχεία μπορούν να βελτιώσουν τη λειτουργική τους αποδοτικότητα είναι να επενδύσουν στην τεχνολογία. Οι εξελίξεις στο λογισμικό διαχείρισης μπορούν να βοηθήσουν τα ξενοδοχεία.

Πώς θα βελτιώσουν τα ξενοδοχεία τη λειτουργική αποδοτικότητα το 2023

  • Εκσυγχρονίζοντας τις δραστηριότητες τους.
  • Αυτοματοποιώντας επαναλαμβανόμενες εργασίες.
  • Μειώνοντας το κόστος εργασίας.

Ομοίως, η χρήση ενεργειακά αποδοτικών τεχνολογιών, όπως ο φωτισμός LED και οι έξυπνοι θερμοστάτες, συμβάλλουν στο να μειώσουν τα ξενοδοχεία τους λογαριασμούς ενέργειας και να ελαχιστοποιήσουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις τους.

Ένας άλλος βασικός παράγοντας για την καλύτερη λειτουργική αποδοτικότητα τους, είναι η βελτιστοποίηση του προγραμματισμού του προσωπικού.

Με προσεκτική διαχείριση των χρονοδιαγραμμάτων του προσωπικού, μπορούν να διασφαλίσουν ότι διαθέτουν ανά πάσα στιγμή τον κατάλληλο αριθμό εργαζομένων με σωστή στελέχωση. Έτσι ελαχιστοποιούν το κόστος εργασίας χωρίς να θυσιάζεται η ποιότητα των υπηρεσιών.

Επιπλέον, τα ξενοδοχεία μπορούν να διερευνήσουν καινοτόμα μοντέλα στελέχωσης, όπως οι εργολάβοι εργαζόμενοι. Με αυτό τον τρόπο θα μειώσουν περαιτέρω το κόστος εργασίας.

Πώς θα ξεπεράσουν τα ξενοδοχεία την κρίση

Τα ξενοδοχεία πρέπει επίσης να προσπαθούν να παρέχουν εξαιρετικές υπηρεσίες στους επισκέπτες τους, ακόμη και εν όψει της αύξησης των δαπανών.

Αυτό απαιτεί βαθιά κατανόηση του κλάδου της φιλοξενίας και δέσμευση για την παροχή εξατομικευμένων, υψηλής ποιότητας υπηρεσιών σε κάθε σημείο επαφής.

Τα ξενοδοχεία μπορούν να ξεπεράσουν αυτή την κρίση και να αναδυθούν ισχυρότερα και πιο ανθεκτικά από ποτέ, με:

  • Βαθιά κατανόηση των λογιστικών αρχών των ξενοδοχείων.
  • Δέσμευση για την εφαρμογή μέτρων εξοικονόμησης κόστους.
  • Εστίαση στην παροχή εξαιρετικών υπηρεσιών στους επισκέπτες.

Αγκαλιάζοντας την τεχνολογία, βελτιστοποιώντας τον προγραμματισμό του προσωπικού και παραμένοντας πιστοί στις βασικές τους αξίες της φιλοξενίας και της εξυπηρέτησης, τα ξενοδοχεία μπορούν να συνεχίσουν να ευημερούν μπροστά στις αντιξοότητες.

Υπό οποιεσδήποτε συνθήκες της αγοράς, η πρόσβαση σε δεδομένα επιδόσεων του ξενοδοχείου είναι απαραίτητη για το πώς και πού θα βελτιώσουν τη λειτουργική αποδοτικότητα.

Τα ανταγωνιστικά εργαλεία συγκριτικής αξιολόγησης και αναφορές οικονομικών επιδόσεων βοηθούν τους ξενοδόχους να διατηρήσουν τη λειτουργική αποδοτικότητα και να βελτιώσουν την κερδοφορία του ξενοδοχείου.