Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς MICE εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 2,1 τρις δολάρια το 2032, με αύξηση CAGR κατά 4% (κατά την περίοδο πρόβλεψης 2022-2032), σύμφωνα με μελέτη της Future Market Insights (FMI).

Προκλήσεις και ανησυχίες, της βιομηχανίας MICE

Τρομοκρατικές επιθέσεις

Ο αυξανόμενος αριθμός τρομοκρατικών επιθέσεων αποτελεί διαρκή απειλή για τον τουρισμό εκδηλώσεων.
Η απώλεια ζωών σε επιθέσεις σε όλο τον κόσμο έχει θέσει την ασφάλεια των επισκεπτών σε μεγάλο κίνδυνο.

Οι επαγγελματίες MICE προσπαθούν να υιοθετήσουν διαφορετικές μεθόδους για τη διαχείριση του κινδύνου τρομοκρατικών επιθέσεων.

Έλλειψη συντονισμού και προγραμματισμού

Η έλλειψη συντονισμού μεταξύ κυβέρνησης, ξενοδοχειακών οργανισμών, εστιατορίων και των τουριστικών πρακτόρων δημιουργεί τεράστια κενά στη στρατηγική τουρισμού MICE κάθε χώρας.

Χώρες όπως η Νέα Ζηλανδία αντιμετωπίζουν επίσης το πρόβλημα της έλλειψης προγραμματισμού σε αυτόν τον κλάδο.

Ανεπαρκείς διαφημιστικές εκστρατείες

Οι ταξιδιώτες εξακολουθούν να αγνοούν τις διάφορες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε διάφορα μέρη του κόσμου, λόγω ανεπαρκών διαφημιστικών εκστρατειών από τους διοργανωτές τους.

Έλλειψη υποδομών

Η έλλειψη υποδομών σε ορισμένες χώρες περιορίζει επίσης την ανάπτυξη του τουρισμού εκδηλώσεων.

Διάσημες παγκόσμιες διοργανώσεις MICE

Oktoberfest

Το Oktoberfest στο Μόναχο της Γερμανίας είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας.
Κάθε χρόνο προσελκύει περισσότερους από έξι εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Rio Carnival

Το Rio Carnival στη Βραζιλία είναι το μεγαλύτερο καρναβάλι στον κόσμο με δύο εκατομμύρια ανθρώπους να απολαμβάνουν την δημοφιλή Βραζιλιάνικης καταγωγής μουσική samba στους δρόμους, κάθε μέρα.

Wimbledon Tennis Championships

Το πρωτάθλημα τένις Wimbledon της Αγγλίας που διεξάγεται στο Λονδίνο από τις 9 Ιουλίου 1877, προσελκύει τουρίστες θαυμαστές του σπορ, από όλο τον κόσμο.

Η αύξηση των εισερχόμενων πτήσεων, ξενοδοχείων και κρατήσεων δωματίων στην διεξαγωγή του υποδηλώνει το πόσο δημοφιλές είναι το τουρνουά.
Ταξιδιώτες φτάνουν από τις χώρες προέλευσης των μεγαλύτερων αστέρων, για να τους θαυμάσουν στον πιο περιζήτητο τίτλο στο τένις.

La Tomatina

Το φεστιβάλ La Tomatina είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός ντομάτας στον κόσμο. Διεξάγεται στην Plaza del Pueblo της πόλης Bunol της Ισπανίας (κοντά στη Βαλένθια) τον Αύγουστο και συμμετέχουν κατά μέσο όρο 50.000 τουρίστες κάθε χρόνο.
Η συντριπτική επιτυχία οδήγησε στην ανακήρυξη του La Tomatina ως φεστιβάλ ενδιαφέροντος για τους διεθνείς τουρίστες, από την ισπανική Γενική Γραμματεία Τουρισμού.

New York Fashion Week

To New York Fashion Week που πραγματοποιείται στην Νέα Υόρκη κάθε Σεπτέμβριο, είναι ένα από τα δημοφιλή γεγονότα μόδας στον κόσμο.
Είναι η πιο σημαντική εβδομάδα του χρόνου για σχεδιαστές, μοντέλα και λάτρεις της μόδας.
Η πόλη γεμίζει από τους πιο ταλαντούχους σχεδιαστές της μόδας, των οποίων οι δημιουργίες θα εκτίθενται σε διάφορες τοποθεσίες στο Μανχάταν.

Από αποκλειστικές εκδηλώσεις μέχρι μερικά από τα καλύτερα ψώνια στην πόλη, οι τουρίστες απολαμβάνουν την Νέα Υόρκη σαν αληθινοί fashionistas.