Οι περισσότεροι Βρετανοί ταξιδιώτες εξετάζουν το ιστορικό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενός προορισμού πριν κάνουν κράτηση για διακοπές, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Holiday Extras.

Τα ευρήματα έρχονται από έρευνα της εταιρείας σε 3.000 ανθρώπους που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν το 2023, με το 67% των ερωτηθέντων να λέει ότι τώρα αναζητούν πιο «δεοντολογικά υπεύθυνους προορισμούς».

Για το 12% των παραθεριστών, αυτός ήταν ο πιο σημαντικός παράγοντας όταν εξετάζουν τις διακοπές τους.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι παρά την κρίση κόστους ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο, σχεδόν κανείς δεν σχεδιάζει να εγκαταλείψει εντελώς τις διακοπές.

Το 51% σχεδιάζει να αλλάξει σε φθηνότερο προορισμό και το 12% έχει ήδη κάνει κράτηση κάπου φθηνότερο για το διάλειμμα του επόμενου έτους.

Περισσότεροι παραθεριστές θέλουν επίσης να ανταλλάξουν τις διακοπές τους στο εξωτερικό με ένα ταξίδι στο Ηνωμένο Βασίλειο, με το 12% των Βρετανών να έχουν ήδη δεσμευτεί για ένα διάλειμμα στη Βρετανία και το 41% ​​να το σκέφτεται.

Το 81% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είχε αφιερώσει περισσότερο χρόνο ερευνώντας τις διακοπές του 2023, για να κρατήσει χαμηλά τα έξοδα.