Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τους τρόπους που θα ξεχωρίσει το ακίνητο σας στην αγορά βραχυχρόνιας ενοικίασης, αποκαλύπτει η Holidu.
Οπως υπογραμμίζει η μηχανή αναζήτησης και ενοικίασης κατοικιών, η εξατομίκευση είναι το κλειδί.

Σχεδόν σε κάθε κλάδο, η εξατομίκευση είναι μια αυξανόμενη τάση και στον τομέα των ενοικιάσεων διακοπών δεν διαφέρει.
Οι ταξιδιώτες αναζητούν ολοένα και περισσότερο μοναδικές εμπειρίες και απαιτούν περισσότερα στις διακοπές τους σε βραχυπρόθεσμες μισθώσεις.
Επομένως,η προσαρμογή των ιδιοκτητών σε αυτές τις μεταβαλλόμενες ανάγκες είναι απαραίτητη για να παραμείνει το ακίνητο τους ελκυστικό σε πιθανούς επισκέπτες.

Πώς θα εξατομικεύσετε μια βραχυχρόνια ενοικίαση

  • Δημιουργήστε μικρές ενημερωτικές κάρτες για να εξοικειώσετε τους καλεσμένους σας με βασικές πτυχές του σπιτιού σας, όπως η κουζίνα, η τηλεόραση, το μπάνιο, η βεράντα κ.λπ.
  • Ετοιμάστε ένα εξατομικευμένο κιτ καλωσορίσματος που περιλαμβάνει, για παράδειγμα, κρασί, πατατάκια, μπισκότα, ξηρούς καρπούς ή κάτι γλυκό, προσπαθώντας πάντα να το προσαρμόσετε στα τοπικά προϊόντα. Αυτό θα κάνει τους καλεσμένους σας να νιώσουν ευπρόσδεκτοι και θα προσθέσει μια ιδιαίτερη πινελιά στην αλληλεπίδρασή σας με τους ενοικιαστές.
  • Βεβαιωθείτε ότι είστε προσβάσιμοι στους καλεσμένους σας. Εάν έχουν οποιεσδήποτε ερωτήσεις, δώστε τους την επιλογή να επικοινωνήσουν μαζί σας μέσω email ή τηλεφώνου.
  • Μην ξεχάσετε να παρέχετε βασικές πληροφορίες, όπως αριθμούς έκτακτης ανάγκης, 112, επιλογές δημόσιας συγκοινωνίας, πλησιέστερα καταστήματα, εστιατόρια, τρόπους μεταφοράς κ.λπ.

Σε κάθε περίπτωση, μην ησμονήσετε ποτέ ένα χειρόγραφο σημείωμα με τα ονόματα των καλεσμένων για να δώσετε μια προσωπική και φιλόξενη πινελιά στην άφιξη τους.
Ο στόχος είναι να τους κάνετε να νιώσουν σαν στο σπίτι τους, ακόμα κι αν δεν έχετε άμεση οπτική επαφή μαζί τους.

Κοντινά αξιοθέατα και δραστηριότητες

Ενώ ορισμένοι ταξιδιώτες φτάνουν στον προορισμό τους με ένα καθορισμένο δρομολόγιο, άλλοι αναζητούν συστάσεις από τους οικοδεσπότες όταν νοικιάζουν εξοχική κατοικία ή διαμέρισμα.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να καλύψετε αυτή τη ζήτηση. Εάν είναι δυνατόν, προμηθευτείτε τουριστικά φυλλάδια με κοντινά αξιοθέατα και δραστηριότητες. Εάν δεν μπορείτε να τα αποκτήσετε, μπορείτε να τα δημιουργήσετε μόνοι σας με λίγη ψηφιακή τεχνογνωσία. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν τουριστικά αξιοθέατα, μουσεία, παραλίες ή μονοπάτια πεζοπορίας.

Συνιστάται επίσης να παρέχετε πληροφορίες για επερχόμενες τοπικές εκδηλώσεις, όπως φεστιβάλ, συναυλίες ή αθλητικές εκδηλώσεις.
Με αυτόν τον τρόπο, οι καλεσμένοι σας θα ανακαλύψουν όλα όσα έχει να προσφέρει η περιοχή και μπορούν να προγραμματίσουν τη διαμονή τους πιο αποτελεσματικά. Θα το εκτιμήσουν.

Δημιουργήστε μια υπέροχη τοπική εμπειρία

Να θυμάστε ότι οι ταξιδιώτες θέλουν κάτι περισσότερο από ένα μέρος για να μείνουν. Αναζητούν μια αυθεντική τοπική εμπειρία, για να ανακαλύψουν τους “χτύπους της καρδιάς” του προορισμού.

Ως ιδιοκτήτης, μπορείτε να μετατρέψετε το ακίνητο σας σε βάση για να εξερευνήσουν οι τουρίστες τη γύρω περιοχή. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να τους παρέχετε πληροφορίες σχετικά με τα καλύτερα εστιατόρια, αξιοθέατα και δραστηριότητες σε κοντινή απόσταση.

Εξετάστε εάν αξίζει να συνεργαστείτε με ξεναγούς, εστιατόρια ή τοπικές εταιρείες για να προσφέρετε μοναδικές εμπειρίες, όπως μαθήματα μαγειρικής, ιστορικές περιηγήσεις ή πολιτιστικούς περιπάτους.

Μπορείτε επίσης να προσφέρετε τοπικά είδη, όπως φρέσκα λαχανικά, κρασιά, τοπική σπεσιαλιτέ ή χειροποίητα αναμνηστικά. Αυτό δίνει στους επισκέπτες σας την ευκαιρία να βιώσουν την τοπική κουλτούρα με πραγματικό τρόπο και συμβάλλει στην οικονομία της κοινότητας.

Βιώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές

Με την επιτάχυνση της κλιματικής αλλαγής, πολλοί περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένοι ταξιδιώτες θα προτιμήσουν προορισμούς που προσφέρουν καταλύματα φιλικά προς το περιβάλλον.

Είτε πρόκειται για βιώσιμες υπηρεσίες, προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον ή για να εξηγήσετε καλύτερα πώς το ενοικιαζόμενο σπίτι σας είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον.
Η βιωσιμότητα είναι αναμφίβολα ένας παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη για τους οικοδεσπότες. Μην μείνετε πίσω.

Ομαδικά ταξίδια και οικογενειακές διακοπές

Οι τουρίστες θέλουν πλέον να ταξιδεύουν όλο και περισσότερο με τους φίλους ή την οικογένεια τους, να δημιουργούν όμορφες αναμνήσεις και να περνούν ποιοτικό χρόνο με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Προσαρμόσετε το σπίτι σας στις ανάγκες μεγαλύτερων ομάδων, προσφέροντας περισσότερα δωμάτια και κοινόχρηστους χώρους.

Ανταπόκριση στις τάσεις στις ενοικιάσεις διακοπών

Ως ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών, είναι σημαντικό να συμβαδίζετε με τις μεταβαλλόμενες ταξιδιωτικές τάσεις και να προσαρμόζεστε στις ανάγκες των επισκεπτών. Αυτό μπορείτε να το κάνετε:

  • Υιοθετώντας την βιωσιμότητα.
  • Προσφέροντας ευελιξία στις κρατήσεις.
  • Ενσωματώνοντας νέες ψηφιακές λειτουργίες.
  • Συγκεντρώνοντας την εμπειρία του επισκέπτη.
  • Κάντοντας πιο ευέλικτες πολιτικές ακύρωσης.

Τα παραπάνω θα σας βοηθήσουν να δώσετε στην κατοικία σας ένα πλεονέκτημα στην ανταγωνιστική αγορά. Φροντίστε να παραμένετε ενημερωμένοι για τις αναδυόμενες τάσεις, να είστε καινοτόμοι και να παρέχετε μια εξαιρετική εμπειρία στους επισκέπτες.

VIP εμπειρίες για τους λάτρεις του αθλητισμού

Όταν πρόκειται για χαλάρωση και αποσύνδεση, για πολλούς ταξιδιώτες, αυτό σημαίνει δραστήριες και αθλητικές διακοπές.

Οι διαμονές που συνδυάζουν ποδήλατο και σέρφινγκ, για παράδειγμα, ή ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο για εκδρομές, έχουν εκτοξευθεί στα ύψη.

Η ποδηλασία και τα αθλήματα περιπέτειας έχουν γίνει επίσης πολύ δημοφιλείς δραστηριότητες για διακοπές.
Πολυάριθμοι οικοδεσπότες προσφέρουν την ευκαιρία να εξασκηθούν σε εξειδικευμένα αθλήματα σε φυσικά περιβάλλοντα, κάτι που σπάει εντελώς τη ρουτίνα για τους επισκέπτες.

Αυτές οι επιλογές είναι ιδιαίτερα περιζήτητες από ομάδες με νέους ή εταιρείες που προωθούν δραστηριότητες δημιουργίας ομάδας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συνάψετε συμφωνία με παρόχους αθλημάτων περιπέτειας. Μπορείτε ακόμη να κερδίσετε μια προμήθεια για κάθε ομάδα που κάνει κράτηση για αυτές τις εμπειρίες.