Περισσότερες οικογένειες Βρετανών προσελκύονται από τις διακοπές κρουαζιέρας, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Abta για τις συνήθειες διακοπών, με το ενδιαφέρον να προβλέπεται ότι θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Ενώ οι διακοπές στην παραλία προτιμήθηκαν από το 48% των ανθρώπων τους τελευταίους 12 μήνες, η κρουαζιέρα αναδείχθηκε αγαπημένο ταξίδι για το 12%,

Το ποσοστό των καταναλωτών που σχεδιάζει να κάνει διακοπές στη θάλασσα προβλέπεται να αυξηθεί στο 17% τους επόμενους 12 μήνες, έναντι 14% κατά μέσο όρο.

Τα βασικά ελκυστικά στοιχεία της κρουαζιέρας περιλαμβάνουν την ευκαιρία να επισκεφθεί κάποιος πολλαπλούς προορισμούς σε ένα μόνο ταξίδι, την ευκολία, την καλή σχέση ποιότητας-τιμής, την ασφαλή ταξιδιωτική εμπειρία και την ποικιλία των δραστηριοτήτων και της ψυχαγωγίας πάνω στο πλοίο.

Η έρευνα δείχνει ότι η δημοτικότητα της κρουαζιέρας αυξάνεται μεταξύ των παραθεριστών με παιδιά, με το ποσοστό να έχει σχεδόν διπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η έκθεση, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα στο συνέδριο Abta Travel Convention στην Ελλάδα, αναφέρει: «Καθώς τα άτομα με παιδιά κάνουν όλο και περισσότερες κρουαζιέρες, οι προτιμήσεις τους οδηγούν σε αλλαγές στους προτιμώμενους τύπους και τη διάρκεια της κρουαζιέρας.