Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα εισαγάγει την απαίτηση εξουσιοδότησης ταξιδιού -την Ηλεκτρονική Ταξιδιωτική Άδεια (ETA)- τον ​​Νοέμβριο του 2023.
Ωστόσο αυτό δεν θα ισχύει για τους υπηκόους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) μέχρι το επόμενο έτος.

Το ETA είναι μια νέα απαίτηση που θα ισχύει σύντομα για όλους όσους δεν χρειάζονται βίζα για να εισέλθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, οι υπήκοοι της ΕΕ δεν θα πρέπει να αποκτήσουν ETA παρά μόνο μετά τον Φεβρουάριο του 2024.

Όσοι λαμβάνουν ETA θα μπορούν να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για έως και έξι μήνες για να επισκεφθούν την οικογένεια ή τους φίλους τους, καθώς και για επαγγελματικούς, ταξιδιωτικούς ή εκπαιδευτικούς σκοπούς.
Θα τους επιτρέπεται επίσης να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για έως και τρεις μήνες με την παραχώρηση θεώρησης Creative Worker.

Η αίτηση για ETA θα υποβάλλεται στην σχετική εφαρμογή του Ηνωμένου Βασιλείου ή διαδικτυακά μέσω του επίσημου ιστότοπου της κυβέρνησης.

Όσον αφορά στο κόστος της, δεν υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες πληροφορίες. Όπως εκτιμάται η τιμή θα είναι χαμηλότερη σε σχέση με την βίζα.

Κάθε ταξιδιώτης θα πρέπει να υποβάλει αίτηση για το δικό του ETA, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών. Μόλις εγκριθεί η αίτηση, όλοι θα λάβουν επιβεβαίωση μέσω email.